УКРал - в тюрьму!

Главная » Архив материалов

Для «вигідного» розподілу бюджетних грошей на тендерах чиновники використовують багато засобів. Здійснюють закупівлю за процедурою у одного учасника; незважаючи на нижчі ціни конкурентів, обирають того, хто дуже «сподобався». Відштовхують від тендерів небажаних конкурентів, виставляючи надмірні або дискримінаційні вимоги…

Хоча всі ці прийоми можуть бути високоефективними, вони мають один недолік. Закон зобов’язує чиновників оприлюднювати ключові документи на веб-порталі із державних закупівель. І будь-хто може перевірити, наскільки «чистою» є закупівля.  

Але і цієї ситуації можна ... Читать дальше »

Просмотров: 764 | Добавил: AdvoKat | Дата: 12.10.2012 | Комментарии (0)

За оцінками прем'єр-міністра Миколи Азарова, за 2,5 роки роботи уряду індекс споживчих цін збільшився лише на 10%.

Про це прем'єр заявив на засіданні уряду.

"Підкреслюю, за 2,5 роки. Це вдвічі менше, ніж за один тільки 2008 рік (коли інфляція становила 22,3%). Ми не тільки не допустили цінових стрибків, а й забезпечили суттєве здешевлення багатьох продуктів харчування", - сказав Азаров.

За його словами, незважаючи на сезонні коливання, з початку року яйця подешевшали на 28%, овочі – на 21%, молоко – приблизно на 11%, рис – на приблизно на 9%, масло вершкове – на 8%, цукор – на 6%, сири – на 5,6%.

"В уряду є цілий арсенал інших інструментів, які дозволяють згладжувати сезонні цінові коливання за рахунок резервів, запасів, роботи з торгівельними мережами ... Читать дальше »

Просмотров: 381 | Добавил: AdvoKat | Дата: 10.10.2012 | Комментарии (0)

Департамент господарського забезпечення СБ України 2 жовтня уклало угоду з ТОВ «БК «Азур груп» на будівництво житлових будинків з об’єктами обслуговування населення та паркінгом по вул.Онуфрія Трутенка, 3 у Голосіївському районі м.Києва. Вартість угоди склала 390,40 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця 2016 року потрібно збудувати кілька житлових секцій рядом з існуючою забудовою, яку здійснювало ТОВ «УМК» (все, що збудовано і потрібно зробити ще – тут).

Згідно з протоколом розкриття пропозицій, вартість будівництва становить 4 998 грн. за квадратний метр. Це значно дешевше, ніж замовлене компанії «Азур груп»  будівн ... Читать дальше »

Просмотров: 431 | Добавил: AdvoKat | Дата: 10.10.2012 | Комментарии (0)

Податкова впроваджує електронний сервіс "Електронний кабінет платника податків". Фото: nter.net.ua
Державна податкова служба України 2 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ПАТ «Домобудівний комбінат № 4» на придбання 38 квартир на суму 20,09 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано 15 однокімнатних квартир по середній ціні 426 тис грн., 18 двоквартирних по 561 тис грн. та 5 триквартирних по 719 тис грн. Ці ціни значно нижчі від вартості житла на вторинному ринку.

Адреса придбаного житла не повідомляється. Податківці ставили вимогою до квартир наявність метало-пластикових вікон та балконних дв ... Читать дальше »

Просмотров: 412 | Добавил: AdvoKat | Дата: 09.10.2012 | Комментарии (0)

Державна служба статистики України 26 вересня за результатами тендеру уклала угоду з дочірнім підприємством «КМ техно» на постачання комп’ютерів, витратних матеріалів та оргтехніки для оброблення матеріалів Всеукраїнського перепису населення, а також послуг з пусконалагодження та монтажу обладнання. Вартість угоди склала 57,02 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «КМ техно» засновано колишнім директором «Квазар-Мікро» Віктором Примаком і ДП «КМС-Україна». Директором цієї фірми є колишній власник «Квазар-Мікро» Євген Уткін, компанія зареєстрована на кіпрську фірму «КМ кор лімітед».

Обладнання розбити на чотири групи: для центрального рівня, чотирьох регіонів з населенням більше 2,6 млн осіб (Дніпропетровська, Донецька, Харківська області та Київ), вісім регіонів з середньої чисельністю населення та 15 регіонів з маленьким населенням.

... Читать дальше »

Просмотров: 454 | Добавил: AdvoKat | Дата: 09.10.2012 | Комментарии (0)

Населення не повинно турбуватися через те, буде гривня стабільна чи ні, бо має бути стабільність тарифів і цін.

Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "Комсомольськая правда в Украине".

На його думку, гривня залишиться стабільною і після виборів, і до кінця року.

"Валютні резерви в Україні стабільні. У нас плюсове зовнішньоторговельне сальдо, хоч і невелике", - сказав Азаров.

"Ми збираємося зменшувати споживання дорогого газу, діють програми імпортозаміщення, підвищення внутрішнього виробництва. Населення не повинно турбуватися через те, буде гривня стабільна чи ні - має бути стабільність тарифів і цін, і держава її забезпечить", - зазначив прем'єр.

За словами Азарова, зараз головне ... Читать дальше »

Просмотров: 346 | Добавил: AdvoKat | Дата: 08.10.2012 | Комментарии (0)

Агентство Fitch прогнозує сповільнення зростання валового внутрішнього продукту України з 5,2% 2011 року до 0,5% 2012 року та помірне зростання у 3,1% 2013 року.

Про це йдеться у повідомленні  УНІАН.

Fitch зокрема зазначає, що на темпи зростання кредитування в Україні значною мірою впливають світові макроекономічні тенденції та деякі адміністративні рішення Нацбанку.

У травні 2012 року Fitch погіршило прогноз зростання ВВП України на 2012 рік до 1,6% з 4%.

Нагадаємо, нещодавно голова Нацбанку Сергій Арбузов заявив, що урядовий прогноз 4,5% зростання ВВП, закладений у проект бюджету-2013, є оптимістичним.

УП

Просмотров: 448 | Добавил: AdvoKat | Дата: 08.10.2012 | Комментарии (0)

Не збираються продавати свій голос 83% виборців, але 11,5% готові продати свій голос на виборах до парламенту.

Про це свідчить загальнонаціональне дослідження, проведене Фондом "Демократичні ініціативи" і Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) із 18 вересня до 4 жовтня.

Ще в квітні незгодних продати свій голос було менше - 73%.

 

Тепер 1,5% готові продати свій голос за будь-яку суму, 5,2% – якщо сума влаштовуватиме, 4,6% – якщо заплатить той кандидат чи партія, за яку у будь-якому разі збиралися голосувати.

Ті, хто виявився готовим продати свій голос за гроші, у більшості не змогли визначити, за яку саме суму.

... Читать дальше »
Просмотров: 411 | Добавил: AdvoKat | Дата: 08.10.2012 | Комментарии (0)

Бойко-Фирташевская фирма отдала 25% акций реальным владельцам Гостиного двора, чтобы получить 3,8 миллиарда гривен на строительство в Новых Петровцах и остальной Украине.

Обычно считается, что термин «обездоленные» (то есть, отдавшие долю в собственной фирме) несет в себе грусть и безысходность. Между тем существуют и другие примеры. Из свежего. Оказывается: если отдать 25% своей собственности в правильные руки, то можно начать выигрывать миллиардные государственные подряды. Тут главное угадать с выбором взыскую ... Читать дальше »

Просмотров: 590 | Добавил: AdvoKat | Дата: 08.10.2012 | Комментарии (0)


Столичні поправки: розв’язка на Поштовій площі, тролейбус до Броварів, швидкісний трамвай на Троєщині, станція аерації, утримання обласних доріг, а також контейнерний термінал в Одеському порту, лікарня в Дніпропетровську, кредит «Енергоринку» для розрахунку з ахметівськими шахтарями.

Всього з 1 по 5 жовтня в «Віснику державних закупівель» опубліковано оголошення про результати торгів на загальну суму 3,59 млрд грн. З цієї суми по десяти найбільших тендерах пройшло 1,53 млрд грн. До таблиці не включено дані щодо закупівлі електроенергії, газу для опалення та інших комунальних послуг.

Топ-10 закупівель

... Читать дальше »
Просмотров: 401 | Добавил: AdvoKat | Дата: 08.10.2012 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 49 50 »