УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Август » 06


Уряду складно щомісячно нарощувати доходи держбюджету в якості підтвердження збереження економічного підйому в країні.

Згідно з оприлюдненими оперативними даними Держказначейства, в липні до загального фонду бюджету надійшло 18,92 млрд гривень, пише "Комерсант-Україна".

Це мінімальний показник з початку року, не рахуючи традиційно слабкий січень, коли надходження з податків і зборів становили 18,09 млрд гривень.

При цьому доходи бюджету в липні виявилися меншими, ніж надходження за аналогічний період 2011 року, на 13,8%, або на 3 млрд гривень.

Таке падіння спостерігається вперше з початку року.

В його результаті темпи зростання доходів загального фонду держбюджету впали з 16,8% за підсумками I півріччя до 12,1% за сім місяців.

Скоротилися в липні навіть доходи спецфонду - на 37,4%, до 4,7 млрд гриве ... Читать дальше »

Просмотров: 447 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.08.2012 | Комментарии (0)


Чиновники МОЗ 3 серпня провели переговори з представниками громадських організацій, що борються зі СНІДом, дистриб`юторами і виробниками медичних препаратів.

Приводом для переговорів став лист від 31 липня, в якому представники Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ, Міжнародного альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні, коаліції ВІЛ-сервісних організацій та фонду "Відродження" зажадали переглянути результати тендеру, згідно з яким МОЗ закупить антиретровірусні препарати за завищеними цінами, пише "Комерсант-Україна".

"Загальна вартість закупівлі становить 184 млн гривень (без урахування ПДВ), але ціни, за якими міністерство збирається купити ліки, в середньому на 22% (38 млн гривень) перевищують звичайні закупівельні", - говориться в листі.

Як пояснив голова однієї з громадських організацій, що захищає права громадян, інфіковани ... Читать дальше »

Просмотров: 525 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.08.2012 | Комментарии (0)


Нацбанк закупив 15 легкових автомобілів "Toyota" і один броньований мікроавтобус на загальну суму 3,75 млн гривень.

Про це передають "Коментарі" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Згідно з оголошенням, Нацбанк за власні кошти закупив 15 легкових автомобілів у ТОВ "ВіДі Автострада" на суму 3 млн 055 тис 380 гривень, а також один мікроавтобус у ЗАТ "НВО "Практика" за 695 тис 340 гривень.

У конкурсній документації не вказується марка автомобілів або їх технічні характеристики, однак офіційний сайт "ВіДі Автострада" повідомляє, що компанія є офіційним дистриб'ютором автомобілів "Toyota", а ЗАТ "НВО "Практика" займається виробництвом броньованих транспортних засобів і банківським обладнанням.

Як відомо, 26 грудня 2011 року, на засіданні уряду було прийнято рішення скороти ... Читать дальше »

Просмотров: 533 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.08.2012 | Комментарии (0)

Без копійок 850 мільйонів гривень. За раз. Стільки обласна Служба автодоріг дала на ремонт шляхів у Донецькій області. Половина українських областей не отримувала таких сум не те що за місяць – за останні три з половиною роки.

За два дні, 19 і 20 липня, Служба автомобільних доріг у Донецькій області провела тендери на ремонт доріг на 848 млн грн. (тут перелік ділянок з вартістю за 1 км). Суха, на перший погляд, цифра. От тільки все, як то кажуть, пізнається в порівнянні: адже третина областей України за останні роки навіть в очі не бачили таких грошей на ремонт доріг. Одн ... Читать дальше »

Просмотров: 530 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.08.2012 | Комментарии (0)


Державна фінансова інспекція України виявила, що протягом січня-травня 2012 року держпідприємство «Енергоатом» скоїло фінансових порушень на 1,23 млрд грн. 95% виявлених порушень припадає на держзакупівлі. Про це в «Економічній правді» пише  Юрій Віннічук.

Зокрема, перевірка встановила, що для поставок на Південноукраїнську АЕС ядерного палива американської компанії Westinghouse, використовувався посередник – фірма Internexco Gmbh.

Вона контролюється російською "Техснабекспорт” та не займається збагаченням уранового концентрату, а лише розміщує замовлення.

"Така співпраця призвела до завищення вартості паливних збірок для НАЕК "Енергоатом” (сума не вка ... Читать дальше »

Просмотров: 633 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.08.2012 | Комментарии (0)