УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Август » 6 » Доходи загального фонду держбюджету впали на 14%
17:09
Доходи загального фонду держбюджету впали на 14%


Уряду складно щомісячно нарощувати доходи держбюджету в якості підтвердження збереження економічного підйому в країні.

Згідно з оприлюдненими оперативними даними Держказначейства, в липні до загального фонду бюджету надійшло 18,92 млрд гривень, пише "Комерсант-Україна".

Це мінімальний показник з початку року, не рахуючи традиційно слабкий січень, коли надходження з податків і зборів становили 18,09 млрд гривень.

При цьому доходи бюджету в липні виявилися меншими, ніж надходження за аналогічний період 2011 року, на 13,8%, або на 3 млрд гривень.

Таке падіння спостерігається вперше з початку року.

В його результаті темпи зростання доходів загального фонду держбюджету впали з 16,8% за підсумками I півріччя до 12,1% за сім місяців.

Скоротилися в липні навіть доходи спецфонду - на 37,4%, до 4,7 млрд гривень.

Генеральний директор Бюро економічних і соціальних досліджень Валерій Гладкий вважає, що зменшення доходів бюджету є реакцією на падіння світових цін на сировинних ринках: "У наших експортерів впала виручка. Тому вони скоротили продаж і виробництво".

У Держмитниці поки не оприлюднили свої дані за липень, а фіскальні показники Державної податкової служби виявилися тривожними.

З них випливає, що за сім місяців податківці направили до бюджету лише на 5,5% більше податків, ніж за той же період минулого року.

Ці темпи зростання вдвічі нижче зростання доходів держбюджету в цілому - 10,5%.

Зокрема, надходження з податку на прибуток зросли всього на 4%, а ПДВ - на 1,3%.

Серед причин експерти називають адміністративний тиск на бізнес в частині сплати авансових платежів з податку на прибуток і, можливо, чергове перерахування НБУ в держбюджет перевищення доходів над витратами.

Ситуація в серпні повинна вирівнятися, але темпи зростання збору податків продовжать зниження.

Директор департаменту Інституту бюджету і соціально-економічних досліджень Артем Рудик каже, що зростання доходів цього року сповільнилося в порівнянні з попередніми роками, і це є свідченням охолодження економіки.

ЕП
Просмотров: 445 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: