УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Август » 6 » Енергоатом купив ядерне паливо на сотні мільйонів дорожче, ніж воно коштує насправді
16:54
Енергоатом купив ядерне паливо на сотні мільйонів дорожче, ніж воно коштує насправді


Державна фінансова інспекція України виявила, що протягом січня-травня 2012 року держпідприємство «Енергоатом» скоїло фінансових порушень на 1,23 млрд грн. 95% виявлених порушень припадає на держзакупівлі. Про це в «Економічній правді» пише  Юрій Віннічук.

Зокрема, перевірка встановила, що для поставок на Південноукраїнську АЕС ядерного палива американської компанії Westinghouse, використовувався посередник – фірма Internexco Gmbh.

Вона контролюється російською "Техснабекспорт” та не займається збагаченням уранового концентрату, а лише розміщує замовлення.

"Така співпраця призвела до завищення вартості паливних збірок для НАЕК "Енергоатом” (сума не вказана – «НГ») та безпідставного товарного авансування вказаної компанії в 2011 році на суму більше ніж 100 млн євро”, – пишуть у довідці  аудитори.

Окрім того, 430 млн грн  ”Енергоатом”  втратив на закупівлі уранового концентрату. При середній світовій ціні на нього 137дол за кг НАЕК в 2011 році купувала його у ДП "Східний гірничо-збагачувальний концентрат” в середньому по 195 дол за кг.

 Варто зазначити, що перевірка ДФІ була проведена на вимогу одного з учасників ринку – ЗАТ "Укратоменергобуд”, котре звернулось з листом до прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Підприємство "Укратоменергобуд” є частим переможцем різноманітних тендерів, «Наші гроші» неодноразово про нього писали.

НГ

Просмотров: 629 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: