УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июль » 26
Голова Нацбанку Сергій Арбузов. Фото comments.ua

Начавшийся в 2007-2008 годах мировой кризис повлиял на судьбы большинства людей планеты. Затронул он самым серьезным образом и жизнь украинцев.

Многим сейчас приходится работать вдвое больше, чтобы получать вдвое меньше по сравнению с докризисным временем.

У всех возникают вопросы: в чем причины кризиса, кто виноват, и что делать, чтобы выйти из него и не допускать подобного в будущем?

Поиски ответов на эти вопросы привели к внимательному прочтению закона о Национальном банке Украины, принятом в уже далеком 1999 году, подписанном тогдашним президентом Леонидом Кучмой и изменявшимся вплоть до 2011 года.

НБУ - это структура, статус к ... Читать дальше »

Просмотров: 527 | Добавил: AdvoKat | Дата: 26.07.2012 | Комментарии (1)

Уряд передав на розгляд парламенту пакет з трьох законопроектів №11026-11028, які спрямовані на стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях української економіки для створення нових робочих місць.

Як пише "Комерсант-Україна", законопроект про створення привабливого інвестиційного клімату визначає критерії інвестпроектів, які отримають державну підтримку.

Великий бізнес повинен буде вкласти не менше 3 млн євро і створити 150 нових робочих місць.

Для середнього бізнесу ці показники становитимуть 1 млн євро і 50 чоловік відповідно, малого - 500 тис євро і 25 осіб.

Середня зарплата на всіх цих підприємствах повинна буде в 2,5 рази перевищувати мінімальну.

Бізнес отримає право реалізовувати пільгові інвестпроекти як на нових, так і на вже діючих підприємствах, зацікавлених у реконструкції та модернізації виробничих потужностей.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петр ... Читать дальше »

Просмотров: 418 | Добавил: AdvoKat | Дата: 26.07.2012 | Комментарии (0)

У Нацбанку говорять про можливе обмеження розрахунків готівкою.

Про це заявила у коментарі директор генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем НБУ Наталія Синявська, повідомляє сайт НБУ.

Вона переконана, що збільшення частки безготівкових розрахунків сприятиме наповненню економіки доступними ресурсами.

"У тому випадку, коли гроші використовуються в безготівковій формі, вони розміщуються на рахунках. Рахунки використовуються банками, це дає змогу наповнювати економіку доступними ресурсами. Це те, чого зараз не вистачає", - вважає представник НБУ.

Крім того, за словами фахівця, поширені в Україні готівкові розрахунки є дуже обтяжливими для економіки, адже потребують створення відповідної інфраструктури для їх обслуговування.

"У законопроекті (№10656) є норма, яка дає змогу НБУ встановлювати граничну суму розрахунків. Ця су ... Читать дальше »

Просмотров: 451 | Добавил: AdvoKat | Дата: 26.07.2012 | Комментарии (0)

Розбираючись в подробицях мільярдного тендеру на ремонт вагонів київського метро, «Наші Гроші» наштовхнулись на пікантний контекст. У Тигипка щез вагонний завод, зате з’явився доступ до мільярдів Фонду соцстраху.

Ось хронологія подій.

21 березня транспортне управління Київської міськдержадміністрації вирішило провести тендер на модернізацію вагонів метро з оснащенням їх тяговим обладнанням японських виробників Mitsubishi ... Читать дальше »

Просмотров: 430 | Добавил: AdvoKat | Дата: 26.07.2012 | Комментарии (0)