УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июль » 26 » Уряд буде заохочувати лише обрані підприємства
14:28
Уряд буде заохочувати лише обрані підприємства

Уряд передав на розгляд парламенту пакет з трьох законопроектів №11026-11028, які спрямовані на стимулювання інвестиційної діяльності в пріоритетних галузях української економіки для створення нових робочих місць.

Як пише "Комерсант-Україна", законопроект про створення привабливого інвестиційного клімату визначає критерії інвестпроектів, які отримають державну підтримку.

Великий бізнес повинен буде вкласти не менше 3 млн євро і створити 150 нових робочих місць.

Для середнього бізнесу ці показники становитимуть 1 млн євро і 50 чоловік відповідно, малого - 500 тис євро і 25 осіб.

Середня зарплата на всіх цих підприємствах повинна буде в 2,5 рази перевищувати мінімальну.

Бізнес отримає право реалізовувати пільгові інвестпроекти як на нових, так і на вже діючих підприємствах, зацікавлених у реконструкції та модернізації виробничих потужностей.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко наполіг на тому, щоб пільги отримали і діючі компанії - це виключить можливість створення нерівних умов для бізнесу.

У законопроекті Кабміну не вказані конкретні пріоритетні галузі.

Документ містить лише розмите визначення: "галузі, в яких реалізується державна політика з розвитку виробничого та експортного потенціалу, створення нових робочих місць".

Під це визначення підійде будь-яке промислове підприємство країни, а також компанії, що обслуговують експорт - зі сфер торгівлі і транспорту.

Два інших законопроекти Кабміну передбачають розширення переліку податкових пільг при реалізації проектів.

З 1 січня 2013 року на перші п'ять років бізнес буде звільнений від сплати податку на прибуток, ще через п'ять - буде платити його за ставкою в 8%, і лише з 2023 підприємства повернуться до базової ставки, яка до того моменту скоротиться до 16% .

Щоб проконтролювати цільове призначення коштів, зекономлених на податку на прибуток, компанії відкриють спецрахунок в казначействі.

Ці кошти можна буде використовувати на переоснащення підприємства, впровадження нових технологій, збільшення виробництва або повернення кредитів, узятих на розвиток.

Обсяг отриманих пільг не зможе перевищити обсяг інвестицій.

Крім цього, інвестори отримають можливість прискореної амортизації - на 10% швидше амортизувати основні засоби виробництва в перші три-чотири роки їх експлуатації.

Також на п'ять років дається право безмитного ввезення обладнання, яке не має аналогів в Україні, та видачі податкового векселя по ПДВ з терміном погашення на 60 днів.

ЕП

Просмотров: 414 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: