УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июль » 26 » Нацбанк хоче обмежити готівкові розрахунки українців
14:25
Нацбанк хоче обмежити готівкові розрахунки українців

У Нацбанку говорять про можливе обмеження розрахунків готівкою.

Про це заявила у коментарі директор генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем НБУ Наталія Синявська, повідомляє сайт НБУ.

Вона переконана, що збільшення частки безготівкових розрахунків сприятиме наповненню економіки доступними ресурсами.

"У тому випадку, коли гроші використовуються в безготівковій формі, вони розміщуються на рахунках. Рахунки використовуються банками, це дає змогу наповнювати економіку доступними ресурсами. Це те, чого зараз не вистачає", - вважає представник НБУ.

Крім того, за словами фахівця, поширені в Україні готівкові розрахунки є дуже обтяжливими для економіки, адже потребують створення відповідної інфраструктури для їх обслуговування.

"У законопроекті (№10656) є норма, яка дає змогу НБУ встановлювати граничну суму розрахунків. Ця сума визначатиметься після аналізу економічної ситуації для того, аби не створити якусь напругу в країні", - сказала Синявська.

"Світовий досвід свідчить про те, що встановлюється достатньо високий рівень готівкових розрахунків для того, щоб пересічні громадяни, які здійснюють якісь покупки в торговельних мережах, не відчули дискомфорту. Запровадження обмежень стосуватиметься лише великих покупок", – запевняє вона.

Нагадаємо, парламент прийняв у першому читанні правки НБУ в законодавство (законопроект №10656) щодо функціонування платіжних систем і розвитку безготівкових розрахунків.

ЕП

Просмотров: 451 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: