УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Май » 21

Європейський банк реконструкції та розвитку зберіг прогноз зростання ВВП України на рівні 2,5% в 2012 році.

Про це йдеться в повідомленні ЄБРР, передають "Українські новини".

Крім того, згідно з повідомленням, зростання ВВП України в 2013 році становитиме 4%.

ЄБРР також прогнозує, що середньорічна інфляція в Україні в поточному році сповільниться до 4% з 7,7% в 2011 році.

У січні ЄБРР погіршив прогноз зростання ВВП України з 3,5% до 2,5% в 2012 році.

Перехідні економіки Європи і Центральної Азії в поточному році будуть рости швидше, ніж передбачалося експертами ЄБРР ще на початку року, - темпи зростання в минулу п'ятницю були підвищені з 3,1% до 3,2%, пише "Комерсант Україна".

При цьому прогноз України не був змінений, що може стати одним з найгірших показників у Східній Європі та країнах Кавказу (середні темпи зростання - 2,9%).

... Читать дальше »

Просмотров: 446 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.05.2012 | Комментарии (0)

Україна налаштована знайти альтернативні джерела постачання газу.

Про це повідомив президент Віктор Янукович в телеінтерв'ю на Першому національному.

"Ми будемо закуповувати газ по такій ціні якомога менше. У нас іншого виходу немає. Тому що ціна сьогодні у виробника 620 доларів, це з ПДВ і транспортом", - зазначив він.

"Сьогодні ціна в Європі, найвища ціна, 450. Від 410 до 450", - додав президент.

При цьому Янукович зазначив, що навантажувати цією ціною підприємства і споживачів не можна.

"Ми не пішли на збільшення ціни на газ для наших споживачів українських. І ми ці кошти, які не покриваються доходами "Нафтогаз Україна", ми беремо сьогодні на збитки держави. Нажаль це так. І за два роки ми отримали близько 12 мільярдів доларів, умовно кажучи, збитків", - розповів президент.

"Альтернативні джерела постачання газу в Україну ми будемо, безумовно, шукати. І не тому, що ми хочемо ламати стосунки з Росією, ні у нас таких грошей немає з ... Читать дальше »

Просмотров: 375 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.05.2012 | Комментарии (0)

Фонд державного майна планує оголосити конкурс із використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 25,999% акцій ВАТ "Тернопільобленерго" у липні 2012 року.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу ФДМ.

Фонд держмайна планує також у серпні 2012 року виставити на аукціон на фондовій біржі 21% акцій ПАТ "Черкасиобленерго"

Як відомо, з початку приватизації енергокомпаній, яка стартувала у 2011 році, було приватизовано на конкурсах 9 пакетів енергорозподільних і енергогенеруючих компаній. Вартість продажу цих пакетів становила понад 5,3 млрд гривень.

Енергопостачальна компанія ВАТ "Тернопільобленерго" – монополіст із постачання і транспортування електроенергії у Тернополі і Тернопільській області.

50,999% акцій компанії володіє НАК "Енергетична компанія України", 24,99% – Bikontia Enterprises Limited, 15,1% – Larva Investments Limited ... Читать дальше »

Просмотров: 442 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.05.2012 | Комментарии (0)

Фото ictv.ua

(Продовження. Початок читайте тут.)

Головне питання для Мінфіну - як витягти більше грошей з економіки. Аргументація чиновників: це потрібно для задоволення соціальних потреб.

Друге за важливістю для них - питання максимізації витрат на державні закупівлі. Типова аргументація: бюджет не можна проїдати - тільки використовувати для розвитку економіки.

Третє непересічне питання для бюрократичного класу - максимальне виділення видатків на утримання самих себе. Тут аргументів не існує, гроші виділяються крадькома, завуальовано у непрофільних статтях, різними каналами.

Для задоволення апетитів коштів не вистача ... Читать дальше »

Просмотров: 447 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.05.2012 | Комментарии (0)

Ключовим, на мій погляд, є усунення викривлень у розподілі валового продукту в ході формування зарплат і прибутків громадян.

По-перше, не може бути такої колосальної нерівності в доходах різних соціальних груп, видів діяльності і галузей, як зараз в Україні.

Величезний розрив у зарплаті за виконання різних видів робіт підриває її стимулюючу дію, оскільки ріст індивідуальних доходів стає залежним не від кваліфікації робітників, якості і продуктивності праці, а від місця роботи.

Виникнення значного розриву у зарплаті робітників різних професій є також наслідком часткової декваліфікації робочої сили радянської школи, рівень якої став невідповідним новим вимогам приватного бізнесу. Таким робітникам платять набагато менше через надлишкову пропозицію їх трудових послуг.

З цього можна зробити висновок й про відставання рівня сьогоднішньої освіти, включаючи систему перенавчання, від вимог часу. В результаті – міжгалузева і професійна міг ... Читать дальше »

Просмотров: 532 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.05.2012 | Комментарии (0)

Державне підприємство Державного управління справами по обслуговуванню офіційних заходів «Гарант-сервіс» 14 травня за результатами тендерів уклало низку угод на придбання продуктів харчування для їдалень ДУС по вул. Банкова, 11 та вул. Шовковична, 1 на загальну суму 2,05 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Осетрова ікра, яка є однією з найкоштовніших різновидів ікри, придбана по 1150 грн. за 113 грамовів в залізних баночках. Це  становить 10,2 тис грн. за кілограм.

Сир «Рокфор» (Канторель, Франція) придбано по 445 грн.кг, ... Читать дальше »

Просмотров: 422 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.05.2012 | Комментарии (0)

Державні вугледобувні підприємства 3-17 травня за результатами тендерів уклали низку угод на постачання товарів та послуг на суму 432,62 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Десять приватних компаній виграли тендери на 355,29 млн грн.

Новоутворене ТОВ «Шахта «1/3 Новогродовська» отримає 45,96 млн грн. за постачання обладнання для оснащення вибою 18 північної лави пласта L1 похилу №1 ш. «1/3 «Новогродівська». Приватне підприємство створено лише в лютому 2012 року, напередодні початку тендеру. Директором фірми є Анатолій Савицький, який до листопаду 2011 року був директором «Шахтоуправлiння iменi Г.М.Димитрова» держпiдприємства «Красноармiйськвугiлля».

ПрАТ «ТК «Гірничі машини» Ріната Ахметова отримає 22,16 млн грн., ТОВ «Енергооптторг» ... Читать дальше »

Просмотров: 488 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.05.2012 | Комментарии (0)

Численні кримські фірми ActivSolar, що побудували чотири сонячні електростанції в Криму, відразу були продані на офшорні компанії або фізосіб із сільською пропискою. Про це пише Валентина Самар в «Дзеркалі тижня».

Виявилось, що у тих ТОВ, які вели будівництво черг усіх чотирьох станцій, а потім одержали «зелений тариф» на 20 років – 505,09 коп. за кВт/год, що є найбільшим в Україні і одним з найвищих в світі, змінились власники.

Так, новими власниками пула трьох «Крайміа солар» (станція «Родніково») стали Вікторія Безпала із села Дрімайлівка Чернігівської області, Сергій Надточій з с.Новосільці Київської області. Також Надточій присутній у співзасновниках ще двох плеяд фірм станцій «Мітяєво» і «Охотніково», в яких його партнером є кіпрський офшор «Красоліна інвестмент ЛТД».

... Читать дальше »

Просмотров: 488 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.05.2012 | Комментарии (0)