УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Май » 21 » Клюєв переєстрував свій «сонячний» бізнес на селян і кіпрські офшори
09:38
Клюєв переєстрував свій «сонячний» бізнес на селян і кіпрські офшори

Численні кримські фірми ActivSolar, що побудували чотири сонячні електростанції в Криму, відразу були продані на офшорні компанії або фізосіб із сільською пропискою. Про це пише Валентина Самар в «Дзеркалі тижня».

Виявилось, що у тих ТОВ, які вели будівництво черг усіх чотирьох станцій, а потім одержали «зелений тариф» на 20 років – 505,09 коп. за кВт/год, що є найбільшим в Україні і одним з найвищих в світі, змінились власники.

Так, новими власниками пула трьох «Крайміа солар» (станція «Родніково») стали Вікторія Безпала із села Дрімайлівка Чернігівської області, Сергій Надточій з с.Новосільці Київської області. Також Надточій присутній у співзасновниках ще двох плеяд фірм станцій «Мітяєво» і «Охотніково», в яких його партнером є кіпрський офшор «Красоліна інвестмент ЛТД».

На Кіпрі зареєстрований і новий співвласник фірм, що будували «Перово», — «Оурніа Комершл ЛТД», 15-гривнева частка в статутному капіталі фірми дісталася ще одному жителеві Чернігівської області — Сергієві Розю, що також числився раніше керівником або співвласником кримських фірм.

ActivSolar було створено близько 40 фірм, зареєстрованих у Криму, Миколаївській і Одеській областях. Як повідомив виданню гендиректор української дочки ActivSolar Михайло Черевко, така кількість компаній створена, щоб зручніше залучати інвестиції. За його інформацією, для будівництва станцій у Криму компанії ActivSolar удалося залучити 8,1 млрд грн. інвестицій.

На питання про причетність до «Активсолару» секретаря РНБОУ Андрія Клюєва та його брата Сергія Клюєва, народного депутата від Партії Регіонів, в компанії Черевко повідомив, що українських приватних інвесторів чи компаній, повязаних з Україною, в пулі акціонерів ActivSolar немає.

Керівник ТОВ «Актив Солар» Михайло Черевко (зареєстроване за адресою головного офісу братів Клюєвих — вул. Різницька, 3, у Києві), до 2010 року очолював донецьке підприємство «Gbm-Україна», засноване на власності австрійської фірми GBM Handels — und Vertretungs Gmbh. Тієї самої, якій, за документами, опублікованими «УП», належить особняк у Тульбінгу і адреса якої значиться австрійською реєстрацією Ірини Клюєвої — дружини народного депутата Сергія Клюєва. Також «Кореспондент» отримав офіційне підтвердження компанії, що син Андрія Клюєва Богдан працює менеджером Activsolar. Фото й резюме Каве Ертефая, зятя Сергія Клюєва, як керівника й співзасновника Activsolar розміщені на офіційному сайті компанії.

НГ

Просмотров: 484 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: