УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Май » 18

Украина должна вернуться к демократической модели. Так, во всяком случае, считает председатель Европейского Совета Херман ван Ромпей. Но если для европейских доброжелателей преимущества демократии очевидны, то в самой Украине все не так однозначно.

Для одних украинцев демократия превратилась в абстрактный фетиш, лишенный реального содержания. Для других "демократия" – ругательное слово, охотно дополняемое еще одной буквой "р" и мягким знаком.

Многие граждане, номинально относящие себя к демократическому лагерю, мыслят вполне авторитарно и призывают на головы врагов нового Бандеру. Кто-то клеймит политиков-популистов и проклятых избирателей, готовых продаться за пакет гречки. А значительная часть насел ... Читать дальше »

Просмотров: 451 | Добавил: AdvoKat | Дата: 18.05.2012 | Комментарии (0)

Дива не сталося. Сухолуччя - філія корупційної штаб-квартири в "Межигір'ї" - пішла під роздачу.

12 земельних ділянок всередині державного закритого лісництва, огородженого від навколишнього протитанковим ровом і охоронюваного приватною поліцією Януковича, чекають на нових господарів.

У четвер Вишгородська районна рада схвалила нормативну оцінку 12 земельних ділянок всередині Дніпровсько-Тетерівського мисливського господарства, більш відомого як угіддя Януковича в Сухолуччі.

Це вдалося зробити з другої спроби.

Партія регіонів має більшість у Вишгородській райраді, але на минуле сесійне засідання 27 квітня прийшли не всі. Голова ради намагався провести голосування за принципом - якщо немає більшості голосів проти, то рішення схвалене. Але тоді завдяки кільком активним депутатам від "Свободи" та "Удар ... Читать дальше »

Просмотров: 471 | Добавил: AdvoKat | Дата: 18.05.2012 | Комментарии (0)

ДП «Красноармійськвугілля» 11 травня за результатами тендеру уклало угоду з Асоціацією «Фінансових, промислових та торгівельних підприємств «Донбаський Розрахунково-Фінансовий Центр» на послуги зі збагачення рядового вугілля вартістю 18,01 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вартість збагачення 443 тис тон вугілля шахт Центральна, Родинська і Димитрова становила 40,66 грн/т. Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Донбас ойл».

На початку 2000-х років асоціація «ДРФЦ» відносилась до сфери впливу народного депутата від Партії регіонів Едуарда Прутника. Також до складу засновників асоціації входило ТОВ «СПС-груп», пов’язане з особами, що брали безпосередню участь у створенні резиденції Віктора Януковича «Межигір’я». Після обрання Януковича президентом України Прутник продав свою долю в вугільному бізнесі.

В&nbs ... Читать дальше »

Просмотров: 555 | Добавил: AdvoKat | Дата: 18.05.2012 | Комментарии (0)

ПАТ «ДТЕК Західенерго» 3 травня уклало угоду ПАТ «Українська акціонерна страхова компанія «АСКА» на послуги зі страхування майна та перерв (простоїв) у виробництві відокремленого підрозділу Бурштинська ТЕС вартістю 13,83 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Послуги включають страхування машин і механізмів від поломок, а також страхування простою виробництва протягом одного року з підписання угоди. Загальна страхова сума: 20,51 млрд грн. В тому числі майновий комплекс оцінено в 19,12 млрд грн., маржинальний дохід – 1,38 млрд грн.

Нагадаємо, півроку тому група Ахметова придбала у держави 45% акцій «Західенерго» за 1,9 млрд грн.

З врахуванням цієї закупівлі, компанія «АСКА» з групи Ріната Ахметова в 2012 році виграла державні тендери на загальну суму 46,48 млн грн. Найбільші було отримано на енергетичних підприєм ... Читать дальше »

Просмотров: 368 | Добавил: AdvoKat | Дата: 18.05.2012 | Комментарии (0)

Державні підприємства, контрольовані групою Дмитра Фірташа, 3-11 травня за результатами тендерів уклали низку угод на постачання товарів з приватними компаніями Фірташа на загальну суму 391,37 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ПАТ «Сумихімпром» заплатить 371,83 млн грн ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» за 66 тис тон технічного рідкого аміаку по 4237 грн/т і 23 тис тон гранульованого карбаміду по 4008 грн/т. В квітні «Сумихімпром» придбав у цього ж підприємства аміак по 3744 грн./т.

ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» належить групі Дмитра Фірташа. Державне ПАТ «Сумихіпром» управляється державним холдингом «Титан України». В 2010 році «Сумихімпром» очолив Ігор Лазакович, який до цього чотири роки працював заступником ... Читать дальше »

Просмотров: 373 | Добавил: AdvoKat | Дата: 18.05.2012 | Комментарии (0)

15 травня тихо і буденно, протягом лічених хвилин був прийнятий у першому читанні законопроект №9241-д "Про внесення змін до закону "Про митний тариф України" щодо приведення ставок ввізного мита до критеріїв СОТ".

Насправді, про приведення ставок до критеріїв СОТ не йдеться. Якби ставки цим критеріям не відповідали, Україну б давно про це поінформували.

Мова в законопроекті йде про підвищення всіх ставок ввізного мита до максимального рівня, обумовленого при вступі України до СОТ.

Робиться це, як сказано в пояснювальній записці, заради наповнення бюджету і захисту вітчизняного виробника. Проте ні того, ні іншого це не стосуватиметься.

Ставки, нижчі за максимальні "сотівські", сьогодні застосовуються до 23,3% т ... Читать дальше »

Просмотров: 437 | Добавил: AdvoKat | Дата: 18.05.2012 | Комментарии (0)