УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Май » 18 » Мисливське господарство Януковича готують до "дерибану"
11:31
Мисливське господарство Януковича готують до "дерибану"

Дива не сталося. Сухолуччя - філія корупційної штаб-квартири в "Межигір'ї" - пішла під роздачу.

12 земельних ділянок всередині державного закритого лісництва, огородженого від навколишнього протитанковим ровом і охоронюваного приватною поліцією Януковича, чекають на нових господарів.

У четвер Вишгородська районна рада схвалила нормативну оцінку 12 земельних ділянок всередині Дніпровсько-Тетерівського мисливського господарства, більш відомого як угіддя Януковича в Сухолуччі.

Це вдалося зробити з другої спроби.

Партія регіонів має більшість у Вишгородській райраді, але на минуле сесійне засідання 27 квітня прийшли не всі. Голова ради намагався провести голосування за принципом - якщо немає більшості голосів проти, то рішення схвалене. Але тоді завдяки кільком активним депутатам від "Свободи" та "Удару" вдалося заблокувати земельний дерибан.

Його перенесли на засідання цього тижня. 17 травня явка була вища. Але голова районної ради все одно відмовився проводити поіменне голосування. Замість цього депутати підняли руки, їх порахували, і - рішення прийняте. Конкретні прізвища осіб, що підтримали земельну оборудку, названо не буде - їх просто не фіксували.

 

Отже, що насправді відбулося на засіданні Вишгородської районної ради у четвер.

Депутати проголосували за нормативну грошову оцінку 12 земельних ділянок, які зараз перебувають всередині державного Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства.

Зараз на цих 12 земельних ділянках нічого немає – просто ліс. Що буде з цією землею далі – невідомо. Після затвердження нормативної грошової оцінки двері відкрито для їх відчуження шляхом довгострокової оренди. Найтиповіший приклад - на 49 років.

Право вчиняти юридичні дії з нею має Вишгородська районна адміністрація – намісники Віктора Януковича на цій території, напряму підпорядковані Банковій за владною вертикаллю.

Саме ця Вишгородська адміністрація відмовилася надавати "Українській правді" будь-які матеріали щодо оренди земельних ділянок на території "Межигір'я". Ми навіть пішли до суду, але Вишгородська адміністрація захистили це своє право приховувати інформацію в суді першої інстанції та апеляції. При чому про таємний апеляційний розгляд нашої скарги ми дізналися випадково – коли рішення вже було ухвалено.

Земля по 200 гривень на рік

Отже, чому лісгосп ініціював затвердження нормативної грошової оцінки 12 конкретних земельних ділянок всередині Сухолуччя? Зазвичай це робиться у одному випадку - коли ділянку планують відчужити через оренду.

Ці земельні ділянки площею від 30 соток до 18 гектарів оцінили за сміхотворною вартістю.

Наприклад, ділянку площею 30 соток оцінили в 7 тисяч 900 гривень. Тобто 30 соток – за тисячу доларів. Хоча на ринку земля у Вишгородському районі коштує 5 тисяч доларів за сотку. В 150 разів (!) дорожче.

№ п/п

Місцезнаходження земельної ділянки

Площа ділянки, га

Грошова оцінка земельної ділянки, грн.

В розрахунку на 1 м.кв., гривень

1

 Сухолуцька сільська рада

0,3606

4 765,92

1,32

2

Сухолуцька сільська рада (виділ №1)

18,0000

473244,48

2,63

3

Сухолуцька сільська рада (виділ №2)

1,5000

39437,04

2,63

4

Сухолуцька сільська рада (виділ №4)

0,5000

13145,68

2,63

5

Сухолуцька сільська рада (виділ №5)

0,3000

7887,41

2,63

6

Сухолуцька сільська рада (виділ №6)

2,3000

60470,13

2,63

7

Сухолуцька сільська рада (виділ №9)

7,3000

191926,93

2,63

8

Сухолуцька сільська рада (виділ №11)

3,6000

42606,90

1,18

9

Сухолуцька сільська рада (виділ №12)

0,4000

8541,24

2,13

10

Сухолуцька сільська рада (виділ №13)

7,5000

197185,20

2,63

11

Сухолуцька сільська рада (виділ №21)

0,5000

18304,64

3,66

12

Сухолуцька сільська рада (виділ №22)

0,5000

18304,64

3,66

Нормативна грошова оцінка – це не ціна продажу. Це вартість, від якої буде вираховуватися щорічний орендний платіж.

Він складатиме від 3% до 12% від нормативної оцінки. Таким чином, за 30 соток фактично заповідної землі в Сухолуччі (території – охороняється, навколо – дикий ліс та сусід-президент) невідомий щасливчик платитиме від 237 до 948 гривень. Не в місяць – в рік!

Таким чином, за 49 років оренди ця земля йому обійдеться від 11,6 тисяч до 46,5 тисяч. З такими тарифами справді немає жодного сенсу купувати ліс в приватну власність. Адже, фактично пожиттєве користування цими 30 сотками коштуватиме дешевше, ніж придбати одну-єдину сотку!

На цьому фоні особливим цинізмом виглядають слова керівника Вишгородської районної ради Олександра Носаля про те, що оренда 12 земельних ділянок наповнюватиме бюджет району.

"Хазяїн" Сухолуччя

Що являє з себе територія лісомисливського господарства, яке скоро обзаведеться новими орендарями? Це 30 тисяч гектарів закритої території. Сюди президент Янукович приїздить – а інколи і прилітає – на полювання. "Ми називаємо його вождем", - нещодавно розповів у інтерв'ю "Українській правді" один з теслярів, який працював на Януковича у Сухолуччі

Фактичним господарем лісництва є фірмочка "Дом Лесника", якій всередині господарства належить тільки 17,5 гектарів та мисливський будинок Януковича.

Ілюстрації цього дива посеред дикого лісу нещодавно публікувала "Українська правда":

Мисливський будинок Януковича. Перші фото всередині

Факт місцезнаходження там власності Януковича задає режим всій території. Зокрема, для охорони лісництва були найняті озброєні фірми, що пов'язані з родиною Януковича.

Додаткову безпеку надає спецпідрозділ Беркут, який минулого літа фізично захопив знімальну групу каналу ТВі, коли вони київським морем підпливли до берега. Щоб підійти до будинку Януковича, треба пройти три кордони охорони. 

 
 

Структура власності ТОВ "Дом Лесника" - фактичного власника Сухолуччя - вказує, що реальний господар дуже прагне законспіруватися.

Так, засновником ТОВ "Дом Лесника" на 97,7% є британська фірма Astute Partners Ltd, яка на 100% належить іншій британській фірмі Blythe (Europe) Ltd – та, у свою чергу, паралельно володіє ще одним об'єктом мрії Януковича - резиденцією "Межигір'я" через підставну австрійську фірму.

Директором і другим засновником ТОВ "Дом Лесника" на 2,3% є такий собі Ігор Шишка, який насправді працює охоронцем у офісі Павла Литовченка – юриста родини Януковичів. Як відомо, Литовченко є номінальним директором фірми "Танталіт", яка володіє "Межигір'ям", має довіреність від молодшого сина Януковича, а до цього працював правовим консультантом у старшого спадкоємця президента в Донецьку.

Цікаво, що коли тільки ТОВ "Дом Лесника" став власником 17,5 гектарів у Сухолуччі, директором і акціонером фірми до Ігоря Шишки був пан Іван Тохтамиш. Зараз він працює в Держлісгоспі та очолює управління, що відає всіма мисливськими господарствами країни.

Тохтамиш також був директором "Товариства мисливців і рибалок Кедр", юридичною адресою якого є… резиденція "Межигір'я". "Кедр" нещодавно отримав у оренду величезне мисливське господарство в Криму. Засновниками "Кедру" є люди з оточення Януковича – міністр енергетики Юрій Бойко, губернатор Черкаської області Сергій Тулуб і керівник УкрАвтоДору Володимир Демішкан.

Зараз, оскільки Тохтамиш став чиновником, директором "Кедру" призначили Миколу Гордійчука, який в минулому був… правильно, директором мисливського господарства в Сухолуччі.

Враховуючи, що від усього світу Сухолуччя відгороджено як концтабір, а також те, що колишній керівник господарства зараз очолює приватний мисливський клуб регіоналів, а також причетність Януковича до цієї території, зрозуміло, що ці 12 земельних ділянок будуть здані в оренду або самому президенту, або його друзям, з якими він ходить на полювання.

І те, що земля буде не продана, а здана в оренду, не повинно вводити в оману. Це просто вигідніше - реально платиш копійки, а журналістам розповідаєш, що форма власності землі не змінилася.

Мало хто знає, але земля "Межигір'я" так само перебуває не у власності фіктивних фірм Януковича, а в 49-річній оренді. Це за своєю суттю є прихованою приватизацією, тому що отримуєш право до кінця життя користуватися цим майном.

Саме на землях "Межигір'я", які перебувають в оренді на 49 років, підставні фірми Януковича побудували славнозвісну п’ятиповерхову резиденцію "Хонка", боулінг, підземний тир, спа-комплекс, тенісні корти, вертолітний майданчик, гараж на 70 автомобілів, теплиці на 20 кліматичних зон, що зайняли 3,5 гектарах. Зараз будують гольф-клуб, кінний клуб з манежем та яхт-клуб...

Зрозуміло, що з усім цим, нажитим "непосильною працею", ніхто не збирається розлучатися ні через 49, ні через 100 років.

Після рішення Вишгородської районної ради подібна доля тепер чекає і на Сухолуччя.

УП

Просмотров: 471 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: