УКРал - в тюрьму!

Главная » Архив материалов

Найпопулярнішими політичними персонами теленовин лютого є Віктор Янукович і Микола Азаров.

Фото president.gov.ua

У випусках новин українських телеканалів висвітленню діяльності провладних політиків приділяється удвічі більше часу, ніж опозиціонерам — 63% проти 29%. Діяльності інших політсил було присвячено 8% ефірного часу.

Про це свідчить дослідження «Моніторинг українських новин», проведене Академією української преси за участю співробітників Інституту соціології НАН України.

Експерти проаналізували лютневі випуски новин каналів УТ-1, 1+1, «Інтер», «Новий канал», ... Читать дальше »

Просмотров: 480 | Добавил: AdvoKat | Дата: 01.03.2012 | Комментарии (0)

Верховная Рада сэкономила в 2011 году 14,1 миллионов гривен, то есть 1,5% от выделенных средств.

Об этом говорится в отчете аппарата Верховной Рады, выложенном на парламентском сайте.

На обеспечение деятельности Верховной Рады было выделено 911 736,1 тысяч гривен, а потрачено - 897 544,6.

Полностью были потрачены деньги, выделенные на столовую и управление жилыми домами.

Больше всего депутаты сэкономили на законодательной деятельности – 6,8 миллионов.

Также существенную сумму – 4,4 миллиона сэкономлены на поддержке санаторно-курортного комплекса Рады. На визитах за границу депутаты сэкономили 838 тысяч гривен.

На организации приемов депутаты сэкономили лишь 28 тысяч.

Украинская правда

Просмотров: 489 | Добавил: AdvoKat | Дата: 28.02.2012 | Комментарии (0)

17 листопада 2011 року ВР ухвалила новий закон "Про державну службу". Лише 10 січня 2012 року його підписав президент, і ще через кілька днів текст нарешті став доступним для ознайомлення громадськості.

Мабуть, не випадково півтора місяці пішло на закрите "шліфування" тексту ухваленого закону, адже кожен причетний мусив перевірити, як реформа зачепить його особисто.

"Чиновницьких майданів" наразі немає, і очікувати їх внаслідок прийняття закону не варто, хоча документ стосується щонайменше півмільйона службовців – бо особливих змін, тим паче негативних для чиновників він не несе.

Як і не має, на жаль, достатнього реформаторського характеру.

Звичайно, у законі є позитивні ... Читать дальше »

Просмотров: 478 | Добавил: AdvoKat | Дата: 28.02.2012 | Комментарии (0)

Переважна більшість респондентів відзначають наростання негативних тенденцій, таких як дорожчання вартості життя, збільшення розриву між бідними та багатими та посилення тиску держави на малий і середній бізнес.

Позитивні зрушення в соціальній та економічній сфері хоча і помітні, але ледве перевищують показники статистичної похибки. Але в Україні ще є люди, які бачать позитивні зміни у житті країни.

Про це свідчать дані опитування компанією iVOX Ukraine, проведеного для "ЕП".

Респондентам було запропоновано відповісти на таке питання: "З яким з тверджень відносно змін в житті України та українців за останній рік Ви згодні?"

"В цілому 2011 рік, особливо перше півріччя, були доволі непоганими – економіка зростала на низькій базі порівняння (з ... Читать дальше »

Просмотров: 442 | Добавил: AdvoKat | Дата: 22.02.2012 | Комментарии (0)

Останні події в українському інтернет-просторі сколихнули всю країну. Ще буквально вчора всі говорили за закриття EX.ua і пов'язані з цим дії користувачів інтернету.

І ось чергова жертва. Нею став інший доволі популярний сайт – "Дорожній контроль". Проте якщо EX.ua був такою собі "мирною овечкою", що орієнтується суто на віртуальний світ і сферу розваг, то з "Дорожнім контролем", ДК – ситуація зовсім інша.

"ДК" був орієнтований насамперед на реальний світ, світ офлайновий. Активісти "Дорожнього контролю", схоже, стали кісткою в горлі багатьом володарям смугастих жезлів, якщо не всій Державній автомобільній інспекції.

Згідно з дослідженням "Стан ... Читать дальше »

Просмотров: 393 | Добавил: AdvoKat | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

"Приват" експортує феросплави підконтрольним посередникам за значно нижчою ціною, ніж на внутрішньому ринку. Ті, в свою чергу, продають феросплави за ринковими цінами. Збитки накопичуються на підприємствах в Україні, а прибутки осідають за кордоном. Продавати феросплави дешевше українським металургам Коломойський не хоче.

Як зізнаються в УкрФа, через імпорт українські виробники феросплавів страждали, і у 2011 році "виживали" за рахунок експорту. Нагадаємо, виробництво феросплавів в Україні контролюється олігархами Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим.

Продовження. Початок статті читайте тут.

"Злі язики" вважають, що "виживання" – це не вірне слово. Скоріше, мо ... Читать дальше »

Просмотров: 411 | Добавил: AdvoKat | Дата: 16.02.2012 | Комментарии (0)

ЗН: На содержание больных в стационаре в бюджете Киева предусмотрено 7 грн в сутки На помощь пациенту в травмпункте заложено 2 гривны АР

При составлении бюджета Киева на 2012 год были урезаны расходы на медицину и проигнорированы стандарты лечения больных. Об этом ... Читать дальше »

Просмотров: 381 | Добавил: AdvoKat | Дата: 14.02.2012 | Комментарии (0)

Українські парламентарі ніяк не наважаться об'єктивно подивитись на свій статус. Вони не розуміють, що їхня присутність у парламенті забезпечена винятково мандатом довіри виборця – звичайного українця, який бажає кращого життя.

Народні депутати України не усвідомлюють, що в західних демократіях парламент – це місце роботи, а конституційна діяльність на ньому винагороджується адекватною заробітною платнею з коштів платників податків.

Для більшості ж вітчизняних депутатів парламент є броньованою парасолькою для власного бізнесу та місцем, де можна безкоштовно отримати квартиру й політати щотижня на літаку. Для деяких депутатів парламентаризм є ще й діяльні ... Читать дальше »

Просмотров: 410 | Добавил: AdvoKat | Дата: 08.02.2012 | Комментарии (0)

Государственное управление делами выделило почти 700 тысяч гривен для закупки 172 тысяч кубометров газа для президентской резиденции "Залесье".

Об этом пишет газета "Дело" со ссылкой на "Вестник государственных закупок".

Согласно опубликованной информации, "Киевоблгазу" предписано поставлять газ с 1 февраля.

Резиденция "Залесье" находится в Броварском районе Киевской области, в селе Богдановка.

Ее официальное предназначение - обеспечение надлежащих условий пребывания официальных делегаций иностранных государств и международных организаций.

Территория разделена на четыре лесничества: Залесское, Деснянское, Рожнянске и Литковское.

Во времена президентства Виктора Ющенко в резиденцию выделялись минимальные средства.

Однако ситуация изменилась с приходом к власти Януковича. Уже в первые месяцы из бюджета были выделены солидные деньги ... Читать дальше »

Просмотров: 425 | Добавил: AdvoKat | Дата: 07.02.2012 | Комментарии (0)

Перша скандально відома мирова угода зі співвласником компанії «РосУкрЕнерго» Дмитром Фірташем, узаконена Арбітражним судом Торгової палати Стокгольма у 2010 році, обійшлася Україні в 12,1 млрд. кубометрів газу (не враховуючи судових витрат «Нафтогазу України»).

Мирова угода, про яку поговоримо нижче, стосується практично добровільної відмови держави від законних претензій на повернення під держконтроль двох стратегічних гірничорудних комбінатів — Вільногірського гірничо-металургійного (Дніпропетровська область) та Іршанського гірничозбагачувального (Житомирська область). Йдеться не тільки про фактичну відмову від претензій на орендну плату за користування цим держмайном багато років, а й про те, що, як і в суперечці з РУЕ, ні прокуратура, ні Антимонопольний комі ... Читать дальше »

Просмотров: 409 | Добавил: AdvoKat | Дата: 07.02.2012 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 46 47 48 49 50 »