УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июнь » 06

ДП «Луганськвугілля» 30 травня за результатами тендеру уклало низку угод з ТОВ «Індекспром» на придбання вузлів до машин врубових, прохідницьких та бурильних на загальну суму 114,20 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Конкурентами «Індекспрому» по різним лотам були ТОВ «ДС-8», ТОВ «Торговий Дом «Краснолуцький машинобудівний завод», і ПП «Консент». Всі ці фірми входять в групу голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Найчастіше ця група виграє тендери «Луганськвугілля» та «Донбасантрациту».

З врахуванням цих закупівель група Єфремова з початку 2012 року отримали підряди на загальну суму 1 413,8 млн грн. В 2011 році єфремівські фірми отримали підряди на 1,87 млрд грн.

Ціна на обладнання від «Індекспрому»

... Читать дальше »
Просмотров: 1022 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.06.2012 | Комментарии (0)

Державне агентство автомобільних доріг України 29 травня уклало низку угод з ТОВ «БДО» на проведення аудиту документів за 2011 рік на загальну суму 0,55 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Аудит ремонту автомобільної дороги Київ-Чоп, виконаного на кошти кредиту від ЄБРР, коштуватиме 130 тис грн. По ремонту цієї ж дороги на кошти кредиту Європейського інвестиційного банку аудит коштуватиме 160 тис грн. По ремонту на кошти кредиту МБРР аудит коштуватиме 120 тис грн. (розмір кредиту в конкурсній документації не повідомляється. Ще 140 тис грн. коштуватиме аудит документів по Проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на під’їздах до міста Києва (пан європейські коридори).

Загальна сума кредитів, отриманих на ці роботи від міжнародних інституцій, становить 850 млн євро (див довідку).

... Читать дальше »

Просмотров: 371 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.06.2012 | Комментарии (0)

Рейтинг демократії в Україні впритул дібрався до рівня, який спостерігався до початку Помаранчевої революції 2004 року.

Про це говориться в опублікованій в середу доповіді організації Freedom House, присвяченій оцінці рівня демократії в країнах Центральної й Східної Європи, а також Євразії, передає ВВС.

У доповіді використовується термін "путінізація" стосовно процесів, які викликають у своїх країнах президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

"Орбан і Янукович під видом впровадження так званих реформ систематично руйнують критично необхідну систему стримувань і противаг", - сказав він.

"Як видно, вони проводять політику "путінізації", з огляду на те, що в самій Росії "путінізм" за останній рік себе сильно дискредитував, а росіяни усе більше бажають бачити підзвітність їм держави, а також більшу прозорість у його роботі" ... Читать дальше »

Просмотров: 392 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.06.2012 | Комментарии (0)

В ніч на середу Київський окружний адміністративний суд заборонив проведення акції руху "Стоп цензурі!", запланованої на 6 червня біля резиденції президента "Межигір'я".

Про це повідомиляє "Телекритика".

Таке рішення опівночі 6 червня оголосила суддя, задовольнивши позов Новопетрівської сільської ради проти координатора прес-центру "Стоп цензурі!" Артема Соколенка про обмеження права на мирні зібрання. 

"Стоп цензурі!" планує 6 червня з 8:30 до 10:00 провести мирну акцію в Нових Петрівцях - презентацію туристичної мапи гучних корупційних розслідувань "Київ. Мапа корупції". У такий спосіб представники "Стоп цензурі!" хочуть нагадати президенту Віктору Януковичу його обіцянку показати громадськості свою резиденцію.

... Читать дальше »

Просмотров: 461 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.06.2012 | Комментарии (0)

Верховна Рада ухвалила законопроект про гарантії виконання рішень судів, який передбачає скасування пільг для окремих категорій громадян.

Відповідний законопроект підтримали 259 народних депутатів.

Оголошуючи документ до розгляду віце-спікер Адам Мартинюк заявив, що проблемний другий розділ законопроекту не запрацює одразу. 

"Хочу, щоб почули нас виборці: у першому розділі закону, який ми голосуємо, він називається "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень", тобто, якщо ми приймемо цей закон, то в чергове підтвердимо конституційну норму, що держава бере на себе зобов’язання обов’язково виконувати рішення суддів", - зазначив він.

"Щоб не було, як кажуть, зловживань і звинувачень, що проголосували і забрали пільги. Ми другого розділу не зачіпаємо", - уточнив віце-спікер.

"Прийняти в другому читанні і в цілому, як закон, лише редакцію першого розділу і другого розділу, що він ступає в дію з 1 січня 2013 року, і Кабміну роз ... Читать дальше »

Просмотров: 415 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.06.2012 | Комментарии (0)

Верховна Рада відклала розгляд питання про зняття недоторканності з президента, депутатів та інших посадових осіб до 20 червня.

За відповідне рішення проголосувало 404 депутати.

Спікер Володимир Литвин пояснив, що за цей час профільний комітет має розглянути законопроект про зняття недоторканності і внести його на розгляд депутатів.

При цьому опозиція вимагала розгляду цього питання вже у п’ятницю.

Законопроект було внесено віце-спікером Миколою Томенком та ще двома БЮТівцями.

Він передбачає внесення змін до Конституції України. Зокрема, пропонується скасувати норму про те, що президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень.

Крім того, пропонується скасувати заборону притягнення депутатів до кримінальної відповідальності, а також заборону їхнього затримання та арешту без згоди парламенту.

Як відомо, Партія регіонів внесла законопроект про зня ... Читать дальше »

Просмотров: 468 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.06.2012 | Комментарии (0)

Національний банк України може витратити 8,312 млрд доларів міжнародних валютних резервів упродовж подальших 12 місяців (станом на кінець квітня 2012 року).

Ця сума потрібна для забезпечення виплат в іноземній валюті (на кінець березня цей показник становив 8,473 млрд доларів), повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу НБУ.

Згідно з наданою інформацією, витрачання резервів здійснюватиметься із метою забезпечення виплат (основна сума й відсотки) терміном: до місяця - в розмірі 291,03 млн доларів; від 1 до 3 місяців - 3,13 млрд доларів; від 3 до 12 місяців - 4,891 млрд доларів.

При цьому передбачені надходження в міжнародні резерви мають становити 8,44 млн доларів.

Таким чином, сальдо чистих витрат міжнародних резервів упродовж подальших 12 місяців може становити 8,304 млрд доларів.

Як повідомлялося, обсяг міжнародних резервів у квітні 2012 року збільшився на 1,7%, або на 532,34 ... Читать дальше »

Просмотров: 440 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.06.2012 | Комментарии (0)

ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект» 29 травня за результатами тендерів уклав низку угоду з ПрАТ «Українська Акціонерна Страхова Компанія «АСКА» на страхові послуги. Вартість угод склала 133,61 млн грн. без ПДВ. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 129,80 млн «АСКА» отримає за страхування 200 перевезень в тому числі на експорт газотурбінних двигунів та іншого обладнання, яке виробляє «Зоря»-«Машпроект». Розрахункова страхова сума не перевищує 22 млрд грн. Також держпідприємство повідомило, що в останні п’ять років страхових випадків по цьому виду страхування не відбувалось.

Ще 1,39 млн грн. коштуватиме страхування 260 спеціалістів, які виїжджають за кордон. Кожного фахівця застраховано за 500 тис грн.

Окрім цього «АСКА» отримає 2,42 млн грн. за страхування закладеного майн ... Читать дальше »

Просмотров: 517 | Добавил: AdvoKat | Дата: 06.06.2012 | Комментарии (0)