УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июнь » 6 » Рада тихенько ввечері "урізала" пільговиків з 2013 року
11:41
Рада тихенько ввечері "урізала" пільговиків з 2013 року

Верховна Рада ухвалила законопроект про гарантії виконання рішень судів, який передбачає скасування пільг для окремих категорій громадян.

Відповідний законопроект підтримали 259 народних депутатів.

Оголошуючи документ до розгляду віце-спікер Адам Мартинюк заявив, що проблемний другий розділ законопроекту не запрацює одразу. 

"Хочу, щоб почули нас виборці: у першому розділі закону, який ми голосуємо, він називається "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень", тобто, якщо ми приймемо цей закон, то в чергове підтвердимо конституційну норму, що держава бере на себе зобов’язання обов’язково виконувати рішення суддів", - зазначив він.

"Щоб не було, як кажуть, зловживань і звинувачень, що проголосували і забрали пільги. Ми другого розділу не зачіпаємо", - уточнив віце-спікер.

"Прийняти в другому читанні і в цілому, як закон, лише редакцію першого розділу і другого розділу, що він ступає в дію з 1 січня 2013 року, і Кабміну розробити відповідні законодавчі акти до 2014 року. В такій редакції прошу голосувати", - оголосив Мартинюк.

Як відомо, розгляд цього законопроекту восени минулого року викликав хвилю протестів.

Зокрема, "чорнобильці" та "афганці" намагалися штурмувати Верховну Раду.

Раніше вдень спікер парламенту Володимир Литвин заявив, що у Верховній Раді немає необхідної кількості голосів для прийняття одіозного законопроекту про гарантії виконання рішень судів, який передбачає скасування пільг для окремих категорій громадян.

Українська правда

Просмотров: 412 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: