УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июнь » 6 » Ахметов заробить 133 мільйони на страхуванні експорту газотурбін
11:28
Ахметов заробить 133 мільйони на страхуванні експорту газотурбін

ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект» 29 травня за результатами тендерів уклав низку угоду з ПрАТ «Українська Акціонерна Страхова Компанія «АСКА» на страхові послуги. Вартість угод склала 133,61 млн грн. без ПДВ. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 129,80 млн «АСКА» отримає за страхування 200 перевезень в тому числі на експорт газотурбінних двигунів та іншого обладнання, яке виробляє «Зоря»-«Машпроект». Розрахункова страхова сума не перевищує 22 млрд грн. Також держпідприємство повідомило, що в останні п’ять років страхових випадків по цьому виду страхування не відбувалось.

Ще 1,39 млн грн. коштуватиме страхування 260 спеціалістів, які виїжджають за кордон. Кожного фахівця застраховано за 500 тис грн.

Окрім цього «АСКА» отримає 2,42 млн грн. за страхування закладеного майна по відновлюваній кредитній лінії з лімітом $27 млн.

У всіх тендерах також взяла участь страхова компанія «Статус», чиї пропозиції були незмінно дорожчими від «АСКА». В тендері на страхування перевезень також брало участь ПАТ «СК «Юнівес», яке пропонувало за свої послуги 88 млн грн. Однак заявка, дешевша на 41 млн грн. від переможця була відхилена через ненадання всіх необхідних документів.

З врахуванням цих закупівель, компанія «АСКА» з групи Ріната Ахметова в 2012 році виграла державні тендери на загальну суму 180,09 млн грн. До контракту з «Зорею»-«Машпроект» найбільші підряди було отримано на енергетичних підприємствах, які контролюються групою Ахметова, – «Західенерго», «Дніпроенерго». Також значні підряди «АСКА» отримала від Чорноболиської АЕС, Дунайського пароплавства.

НГ

Просмотров: 518 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: