УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июнь » 21 » Янукович з Пригодським розіграли ще третину мільярда на металі для залізниці
14:18
Янукович з Пригодським розіграли ще третину мільярда на металі для залізниці

ДП «Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів» 12 червня за результатами тендерів уклало низку угоду з ТОВ «ТД Укртранс» на придбання вагонних запчастин та профільного металопрокату на загальну суму 326,17 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Єдиним конкурентом по всім лотах обох тендерів було ТОВ «Українська перевізна компанія». По окремим лотам подавали заявки ще кілька компаній, які іноді були дешевшими від переможця. Наприклад ТОВ «МД груп» пропонувало швелери на суму 2,4 млн грн, а «ТД Укртранс» – на 2,7 млн грн. Однак у всіх випадках перемогу отримав «Торговий дім Укртранс».

ТОВ «Торговий дім «Укртранс» було засновано в 2006 році під час другого уряду Віктора Януковича. Засновником компанії було ТОВ «Акваторія-тур плюс» з групи Антона Пригодського. В 2010 році «ТД Укртранс» було переєстровано на Наталю Рожкову, відому як член ревізійної комісії ПАТ «Укртранслізинг» і заступник директора з правових питань в Корпорацiї «МПС».

В свою чергу власниками ТОВ «Українська перевізна компанія» через ланцюжок компаній є «Укртранслізинг» і ТОВ «Донбаське промислово-транспортне підприємство». Остання компанія в свою чергу має засновниками ТОВ «СПС-груп» і ТОВ «Укрпромінвестактив», причетні до облаштування резиденції «Межигір’я», а також компанії «Сервіс-охорона-транспорт», «Еспосто» і «Транспорт і сервіс» з групи Пригодського.

З врахуванням цієї закупівлі, після призначення Володимира Козака керівником «Укрзалізниці» навесні 2011 року, «ТД «Укртранс» виграв залізничні тендери на суму 4 708,85 млн грн.

НГ

Просмотров: 559 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: