УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июнь » 21

Чому третьому президенту України Віктору Ющенку після помаранчевої перемоги 2004 року вдалося нанівець звести не тільки політичне піднесення його виборців, але й один із пропагованих ним лозунгів "Бандитам – тюрми"?

Чому після приходу до влади біло-блакитної команди Віктора Януковича на початку 2010 року Ющенку надзвичайно тихо дали не тільки піти з політичної арени, але й, на відміну від деяких інших членів його помаранчевої команди, уникнути будь-яких переслідувань, зокрема кримінальних?

Чому сьогодні ніхто не чіпає ні Ющенка, ні його сім’ю?

Відповідь надзвичайно проста: тому, що і Ющенко нікого не чіпав.

21 червня Верховний Су ... Читать дальше »

Просмотров: 514 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.06.2012 | Комментарии (0)

 

Повна прозорість влади – це принципи, за якими живе шотландське суспільство. Депутати та міністри мають звітувати за кожну копійку та відмовлятися від благ, якими наділили себе народні обранці в значно біднішій Україні.

Шотландія могла би стати прикладом в розбудові підконтрольності влади. Принципи, закладені в діяльність керівних органів Шотландії, це п’ятизіркова демократія.

По-перше, тому що шотландський парламент молодий – він вперше зібрався на своє засідання в 1999 році, після референдуму в Шотландії про створення власного законодавчого органу. Україна стала незалежною за вісім років до того. Таким чином, шотландський парламент не обтяжений консервативними традиціями. Він сучасний і прозорий в своїй діяльності.

По-друге, парламент Шотландії обирається за системою, подібною на українську: 73 депутати - за мажоритар ... Читать дальше »

Просмотров: 545 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.06.2012 | Комментарии (1)

Цього року Одеса витратить 68 млн грн. на ремонт своїх доріг. Такі самі гроші підуть на те, щоб машину Віктора Януковича не трусило, коли він добирається на улюблене місце полювання.

Українська держава нарешті вирішила допомогти своєму президентові матеріально. Нагадаємо, що очільник нації до цього часу живе в сільській зйомній квартирі, відпочивати їздить на такі ж зйомні дачі, полювати – в орендовані ліси.

І оскільки державна казна не може подарувати президентові ліс, то вона спромоглась бодай на те, щоби відремонтувати дорогу, яка в цей ліс веде.

... Читать дальше »

Просмотров: 523 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.06.2012 | Комментарии (0)

Телефонний зв'язок депутатів Верховної ради обійдеться бюджету майже в 2 млн гривень.

Про це повідомляють Ukranews із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Згідно з повідомленням, Управління справами Верховної ради підписало договори на надання послуг із передачі даних і повідомлень.

Так, 14 червня був підписаний договір з АТ "Укртелеком" на суму в 1,5 млн гривень, за абонентську плату з утримання телефонів, радіо та з'єднувальних ліній.

15 червня Рада уклала договори з операторами "МТС Україна" - 339,2 тис. гривень і "Київстар" - 54 тис. гривень за надання послуг мобільного зв'язку.

Послуги надаватимуться протягом усього року.

ЕП

Просмотров: 473 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.06.2012 | Комментарии (0)

Меткомбінат "Криворіжсталь" став символом української реприватизації. Фото lingvoforum.net

1

Днями від видатного науковця і громадського діяча отримав я друкований варіант "Програми об'єднаної опозиції".

Глянсовий і кольоровий, хоча й без зазначення накладу та інших вихідних даних.

А до нього отримав пропозицію долучитися до обговорення одного з розділів програми як експерт. Втішився я, уважно прочитав програму, і стало мені зле.

Господь свідок: я абсолютно не є прихильником "діючої влади". І, в принципі, примірник потрапив за адресою. Та цим самим я потрапив у двозначне становище.

Бо якщо тепер висловити все, що думаю про "програму об'єднаної опозиції", зі м ... Читать дальше »

Просмотров: 512 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.06.2012 | Комментарии (0)

ДП «Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів» 12 червня за результатами тендерів уклало низку угоду з ТОВ «ТД Укртранс» на придбання вагонних запчастин та профільного металопрокату на загальну суму 326,17 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Єдиним конкурентом по всім лотах обох тендерів було ТОВ «Українська перевізна компанія». По окремим лотам подавали заявки ще кілька компаній, які іноді були дешевшими від переможця. Наприклад ТОВ «МД груп» пропонувало швелери на суму 2,4 млн грн, а «ТД Укртранс» – на 2,7 млн грн. Однак у всіх випадках перемогу отримав «Торговий дім Укртранс».

ТОВ «Торговий дім «Укртранс» було засновано в 2006 році під час другого уряду Віктора Януковича. Засновником компанії було ТОВ «Акваторія-тур плюс» з групи Антона Пригодського. В 2010 році «ТД Укртранс» було переєстровано на Наталю Рожкову, ... Читать дальше »

Просмотров: 559 | Добавил: AdvoKat | Дата: 21.06.2012 | Комментарии (0)