УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Август » 2 » ЯНУКОВИЧ ПІДПИСАВ САМИЙ КОРУПЦІЙНИЙ ЗАКОН В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ
16:49
ЯНУКОВИЧ ПІДПИСАВ САМИЙ КОРУПЦІЙНИЙ ЗАКОН В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ


Президент Віктор Янукович 1 серпня підписав закон №5044-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель», яким держпідприємства звільняються від обов’язкового дії тендерних процедур закону «Про здійснення державних закупівель». Про це повідомила прес-служба президента України.

З Господарського кодексу виключаються норми, згідно з якими державні підприємства раніше використовували тендерні процедури при закупівлі товарів і послуг. Також з кодексу виключені пункти, які виводять з під дії закону про держзакупівлі комунальні підприємства та господарські товариства, контрольний пакет акцій (або частки у статутному фонді) якого належить державі.

У 2011 році на держпідприємства провели тендери на 250 млрд грн. із загального суми закупівель у 325 млрд. грн. Сума співставна в розміром державного бюджету України. Раніше жоден закон в історії України не дозволяв вивести в тінь настільки значні суми.

Закон про держзакупівлі тепер поширюється лише малу частину тендерів – на кошти державного та місцевих бюджетів, позабюджетних державних фондів, а також кошти кредитів міжнародних фінансових організацій, залучених під держгарантії.

Законопроект №9634 було прийнято в парламенті силами правлячої коаліції Партії регіонів, Блоку Литвина, Компартії та позафракційних депутатів.

НГ

Просмотров: 531 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: