УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июль » 02

Прошу літредактора не обурюватися – лапки у назві проставлено абсолютно вірно.  Давайте разом знайдемо відповіді на такі прості питання: чи  дійсно цей  проект є "національним" та чи підпадає цей "проект" під визначення державної програми, яка за Бюджетним кодексом України фінансується за рахунок коштів платників податків? Або чи "експрес" дійсно є "повітряним"?

Тут яка проблема – ЄВРО-2012 закінчується. Тому треба знайти нові підстави для швидкого пограбунку бюджету.  Саме для цього подано цей закон. Давайте його скрупульозно розглянемо. 

***

Почнемо із міжнародних юридичних аспектів

Усереду минулого тижня відбулося засідання фінансового комітету, де проект № 9649 було рекомендовано до 2 ... Читать дальше »

Просмотров: 484 | Добавил: AdvoKat | Дата: 02.07.2012 | Комментарии (0)

Найгірша ситуація зі свободою слова у Донецьку. Фото: crisis.in.ua
Найгірша ситуація зі свободою слова у Донецьку. Фото: crisis.in.ua

В Україні останнім часом різко погіршилась ситуація зі свободою слова, а найнебезпечнішим містом країни для ЗМІ є Донецьк, заявили у Міжнародній організації "Репортери без кордонів".

Так, тільки в червні організація зафіксувала 15 випадків обмеження свободи слова в Україні: перешкоджання журналістській діяльності, напади на журналістів, тиск на них. При цьому за весь 2011 рік таких випадків було зафіксовано 35.

"Тобто сталось дуже різке погіршення стану свободи слова", - пояснила представник організації Оксана Романюк в інтерв'ю виданню " ... Читать дальше »

Просмотров: 462 | Добавил: AdvoKat | Дата: 02.07.2012 | Комментарии (0)

По словам Корчинского, в Украине можно побороть коррупцию. Фото: ru.tsn.ua
По словам Корчинского, в Украине можно побороть коррупцию. Фото: ru.tsn.ua

Самая главная проблема украинцев в том, что они "догуливают застой". Об этом в интервью "Газете по-украински" сказал лидер партии "Братство" Дмитрий Корчинский.

"Они еще не проснулись. На сцену не вышло поколение, которое не верит, что тюрьма построена именно для него. Украинцы ведут себя как очень старые люди. А должны быть как молодежь. В Европе наиболее активная часть публики - это студенчество. А у нас - пассивная. Активных единицы", - отметил он.

По мнению Корчинского, украинцы могут проснуться и через 15 минут, и через 15 лет.

"Тунис и Египет долго терпели ... Читать дальше »

Просмотров: 531 | Добавил: AdvoKat | Дата: 02.07.2012 | Комментарии (0)

ПАТ «Сумихімпром» 22 червня за результатами тендеру уклало угоду з «Остхем Інтернаціональ ГмбХ» на постачання 650 тис тон фосфориту кальцію на суму $98,50 млн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Фосфорит з Алжиру законтрактовано по $155 за тону, сирійська сировина по $145, марокканська – по $170. З Марокко має бути завезено 50 тис тон фосфоритів кальцію, з Сирії та Алжиру – по 300 тис тон.

Єдиним конкурентом фірми Дмитра Фірташа на тендері було ТОВ «Сіагро-Імпекс», засновниками якого є Наталія та Оксана Лапіни, члени сім’ї колишнього керівника «Сумихімпрому» Євгена Лапіна. Після інавгурації Віктора Януковича сумський комбінат очолив Ігор Лазакович, який до цього чотири роки працював заступником голови правління ЗАТ «Кримський Титан» Фірташа. Євген Лапін тоді перейшов на посаду заступника гендиректора ДАК «Титан України». Після цього проти «Сумихімпро ... Читать дальше »

Просмотров: 526 | Добавил: AdvoKat | Дата: 02.07.2012 | Комментарии (0)

Головне Управління капітального будівництва Черкаської облдержадміністрації 18 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Черкасиміськбуд» на будівництво до кінця 2012 року обласного діагностично-консультативного центру по вул.Менделеєва, 3, м.Черкаси. Вартість угоди склала 30,25 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

В тендері брали участь три компанії. ЗАТ «АТП – 2361» і ПП «Сфера – Пласт» пропонували виконати роботи за 25,21 млн грн і 25,79 млн грн відповідно. Пропозиція АТП була відхилена, оскільки в ній не було враховано демонтажних робіт, знесення будівлі та вирубку дерев, а також було завищено ціни по окремим роботам та занижена зарплата робітників, зайнятих на керуванні та обслуговуванні машин та механізмів – замість 2643 грн компанія збиралась платити робітникам 2300 грн.

З допущених до участі в тендері була обрана пропозиція «Ч ... Читать дальше »

Просмотров: 393 | Добавил: AdvoKat | Дата: 02.07.2012 | Комментарии (0)