УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Май » 16

Дякуючи рекордному обсягу тижневих тендерів у розмірі понад 23 млрд грн. ми цього тижня вдвічі збільшили хіт-парад. В рекорді винен «Нафтогаз», який проганяє шалені мільярди через банк Лагуна, а також будівництво в Києві, оздоровлення в Україні, харчування в армії, додача євро-мільярдів «Альткому», фірташівці та інші.

Всього з 23 по 28 квітня в «Віснику державних закупівель» опубліковано оголошення про тендери на загальну суму 23,22 млрд грн. З цієї суми по двадцяти найбільших тендерах пройшло 18,54 млрд грн. Операції «Нафтогазу» по операціям з ОВДП об’єднані по банкам. До таблиці не включено дані щодо закупівлі електроенергії, газу для опалення та інших комунальних послуг.

Топ-20 закупівель

... Читать дальше »
Просмотров: 414 | Добавил: AdvoKat | Дата: 16.05.2012 | Комментарии (0)

Нині просто на очах розгортається епічна битва за мільярди вантажоперевізників. Порошенко відрапортував про вбивство залізничних «прокладок», а вони лише глибше запустили пазурі в наші кишені.

Усе починалось як в казці. Сім’я, уособлена в першому заступнику гендиректора «Укрзалізниці» Петрі Науменкові, і «ахметівці» в образі віце-прем’єра – міністра інфраструктури Бориса Колеснікова і гендиректора УЗ Володимира Козака – стали локомотивами потужної реформи цілої галузі вантажоперевезень залізницею.

Усі вантажні вагони наприкінці минулого року змінили СНД-шний ... Читать дальше »

Просмотров: 439 | Добавил: AdvoKat | Дата: 16.05.2012 | Комментарии (0)

Скандал щодо закупівлі «Нафтогазом України» бурових вишок за надзвичайно високою ціною – тема не нова. Проте актуальна. Доводиться повертатися до неї знову і знову – вигулькують все нові подробиці. Зокрема, нині автор виявив тут розкрадань іще на 50 млн. доларів. Також – можливо – розкрив таємницю мовчання Президента. Хіба ж не дивно, що скандал «грає» вже більше року, а українці не чули жодного коментаря від Віктора Федоровича? Хоча тема, безумовно, президентського рівня.

Супероптова ціна: два буксири за ціною чотирьох

Почну з того, що окрім дорогих бурових вишок, «Чорноморнафтогаз» також придбав для їх обслуговування дорогі кораблі – якірні буксири та пасажирсько-вантажні судна.

Весь цей час автор прискіпливо слідкувала: коли ж щось із закупленого з’явиться в Україні. Адже масштаб афери та ци ... Читать дальше »

Просмотров: 409 | Добавил: AdvoKat | Дата: 16.05.2012 | Комментарии (0)

Європейський Союз відзначає погіршення ситуації з демократією в Україні в 2011-му році.

Про це йдеться в звіті Єврокомісії з реалізації європейської політики сусідства в Україні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У сфері демократії і прав людини відбулося подальше погіршення", - сказано в звіті.

У документі йдеться про те, що деякі опозиційні політики в Україні, включаючи екс-прем'єра Юлію Тимошенко підпали під виборче правосуддя, яке характеризувалося непрозорими судовими процесами.

"Дії України, зокрема, повага до спільних цінностей та верховенства права будуть мати вирішальну важливість для швидкості її політичної асоціації та економічної інтеграції з Євросоюзом, а також щодо підписання угоди про Асоціацію та її подальшого впровадження", - сказано в звіті.

Крім того, в документі йдеться про те, що українська влада проявляє все більшу "ворожнечу до публічних проявів невдоволення або в деяких випадк ... Читать дальше »

Просмотров: 411 | Добавил: AdvoKat | Дата: 16.05.2012 | Комментарии (0)

Фото з Facebook фотографа Влада Соделя

Щоб дізнатися, якою є та чи інша держава, не треба заглядати в її Конституцію. Набагато більше про справжню суть держави може розповісти її бюджет.

ККД слуги народу: працює за одного, а їсть за кількох

В українській Конституції записано, що Україна – це соціальна держава: людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю.

Якою ж мірою українська держава є соціальною? Щоб докопатися до істини, можна використовувати різні методи: опитування, анкетування, експертні оцінки. Але найбільш об’єктивною буде картина, намальована таким пензлем, як аналіз державного бюджету ... Читать дальше »

Просмотров: 429 | Добавил: AdvoKat | Дата: 16.05.2012 | Комментарии (0)