УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июнь » 18 » Улюблена «прокладка» отримала 40 мільйонів на науковий супровід буріння «вишки Бойко»
10:17
Улюблена «прокладка» отримала 40 мільйонів на науковий супровід буріння «вишки Бойко»

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 8 червня за результатами тендеру уклало низку угод з ТОВ «Райагрострой-Перспектива» на виконання промислово-геофізичних і геолого-технологічних робіт у свердловинах на загальну суму 39,79 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Замовлено роботи на Одеському та Безіменному родовищах протягом 18 місяців. Підрядник для виконання наукових робіт повинен встановити на буровій установці каротажні підйомники, станції ГТД та промислово-геофізичні станції (перелік робіт тут).

Нагадаємо, 5 червня відбулось буріння першої свердловини на Одеському родовищі за допомогою СПБУ «Петро Годованець», відомої як перша «вишка Бойко». Як повідомляє «Дзеркало тижня.УА», початок видобутку природного газу на Одеському родовищі планується в IV кварталі 2012 року. Тоді ж має бути завершено будівництво 87-кілометрового підводного газопроводу для подачі природного газу на берег і далі в газотранспортну систему Криму. Також будуть підключені шість свердловин до БК-1. П’ять свердловин СПБУ «Петро Годованець» пробурить, а шосту розконсервовують.

Продовження облаштування Одеського і Безіменного родовищ з використанням сучасних СПБУ (друга «вишка Бойка» приступить до робіт на початку наступного року) дозволить добути з родовищ в 2013 році вже більше 600 млн кубометрів, а з 2014 року — вийти на рівень річного видобутку на промислах понад 1 млрд кубометрів.

ТОВ «Райагрострой-Перспектива» входить до числа компаній, які з кінця 2010 року виграють тендери «Чорноморнафтогазу». ПП «Комбіагроіндастрі», ПП «Фірма «Ломар», ТОВ «Універсалоптторг-Х» і ТОВ «Райагрострой-Рерспектива» зареєстровані в Сімферополі, їх власниками є мешканці Харківської області. Компанії розігрують торги між собою з мізерною різницею у запропонованих сумах. Інші компанії «Чорноморнафтогаз» на конкурс не пропускає.

В 2010 році заступником директора з економічних питань «Чорноморнафтогазу» було призначено Олександра Кацубу, депутата Харківської міськради від Партії регіонів. Його брат Сергій Кацуба, депутат Київської облради від Партії регіонів, очолює департамент забезпечення матеріально-технічним ресурсами, роботами та послугами «Нафтогазу «України», чиїм дочірнім підприємством є «Чорноморнафтогаз». Їх батько Володимир Кацуба очолює Дергачівську райдержадміністрацію і є депутатом Харківської облради від Партії регіонів.

НГ

Просмотров: 477 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: