УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Сентябрь » 6 » «Укрзалізниця» заплатить 3 мільярди за вагони «прокладці» зі статутником у тисячу гривень
08:52
«Укрзалізниця» заплатить 3 мільярди за вагони «прокладці» зі статутником у тисячу гривень

ДП «Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів» 28 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Прем’єр Лізинг» на постачання до кінця року 3 тисяч вантажних піввагонів на умовах лізингу. Вартість угоди склала 3,06 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Вагони вантажопідйомністю від 70 тон придбано по 1,02 млн грн. Це майже вдвічі дорожче від вартості вагонів, які цього року купувало ТОВ «Лемтранс» також з використанням лізингових схем.

Засновником ТОВ «Прем’єр Лізинг» зі статутним капіталом 1000 грн. (одна тисяча гривень) є Анатолій Герасименко, мешканець смт Білокуракине Луганської області. Компанія прописана за адресою масовою реєстрації в Києві по вул. Горького, 97.

Єдиним допущеним до участі в тендері конкурентом було ТОВ «Укррослізинг». Засновником цієї фірми є кіпрська компанія «Укррослізинг сайпрус лімітед», директором Світлана Жукова, також відома як керівник фірми «ВТБ-лізинг», що входить в групу російського «Внешторгбанка».

Заявку на участь в тендері вартістю понад 4 млрд грн. також подавало ПАТ «Лізингова компанія «Укртранслізинг». Однак ця пропозиція була відхилена з формальних обставин: відсутні довідка з питань банкрутства, довідка з ДПІ про відсутність просроченої заборгованості по обов’язковим платежам до бюджету, копія статуту не завірена нотаріально. 49% акцій «Укртранслізинг» належить компанії «Лемтранс», яку цього року група Ріната Ахметова вирішила викупити у інших співвласників – компаній Віктора Януковича, Ігоря Гуменюка та Антона Пригодського. Минулого року «Укртранслізинг» було основним постачальником техніки для «Укрзалізниці».

НГ

Просмотров: 536 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: