УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Ноябрь » 16 » Нові "вишки Бойка" з Сінгапуру коштуватимуть більше мільярда
17:04
Нові "вишки Бойка" з Сінгапуру коштуватимуть більше мільярда

НАК "Нафтогаз України" визнала переможцем тендеру із закупівлі двох бурових установок компанію Keppel FELS Limited (Сінгапур), а ціна пропозиції становить 1,226 млрд доларів.

Відповідне засідання комітету з конкурсних торгів компанії відбулося 16 листопада за участю заступника голови правління компанії Вадима Чупруна, йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

"Keppel FELS Limited повинна побудувати для "Нафтогазу" дві напівпогружні платформи, які будуть укомплектовані усім необхідним обладнанням для буріння свердловин на глибинах моря до 1000 м. Умовами документації конкурсних торгів передбачено термін поставки установок не пізніше 31 грудня 2014 року", - сказано у повідомленні.

За даними компанії, проекти установок розроблено з урахуванням суворих погодних умов експлуатації в Чорному морі, зокрема, мінусових температур і шквального поривчастого вітру.

Нагадаємо, заявки на участь в конкурсі з постачання "Нафтогазу" двох установок подали Rigas Kugu Buvetava (Латвія), Keppel FELS Limited (Сінгапур), Magic Worldwide LTD (Беліз) і Aida Holding Ltd (Беліз).

Пропозиція Rigas Kugu Buvetava становила 1,399 млрд доларів, Magic Worldwide і Aida Holding пропонували відповідно 1,5 млрд доларів і 1,4 млрд доларів.

Як повідомлялося, раніше одну з установок, що була куплена "Нафтогазом" у 2011 році, продала фірма Rigas Kugu Buvetava (Латвія). Тоді "Нафтогаз" переплатив удвічі.

Як відомо, власник фірми-переможця тендеру з купівлі ще однієї бурової установки у 2011 році Ерік Ванагельс виявився бомжем.

Тоді при купівлі бурової установки "дочка" "Нафтогазу" провела тендер між двома пов'язаними між собою фірмами.

Ціна покупки була вищою за середньосвітову на 150 млн доларів.

Закуплені бурові називають "вишками Бойка" на честь міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.

Це словосполучення є одним із символів тендерної корупції в Україні.

НГ

Просмотров: 542 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: