УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Октябрь » 2 » «Нафтогаз» готується розпиляти на нових «вишках Бойко» вдвічі більше, ніж торік
16:55
«Нафтогаз» готується розпиляти на нових «вишках Бойко» вдвічі більше, ніж торік
"Петро Годованець" завершив буріння першої своєї свердловини. Фото: blackseagas.com
Фото: blackseagas.com

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» оголосило відкриті торги на придбання двох напівпогружних плавучих морських бурових установок. Орієнтовна вартість двох новітніх НПБУ становитиме $1,4 млрд, рік виробництва – не раніше 2012 року. Кінцевий термін подання пропозицій – 29 жовтня 2012 року. Про це 2 жовтня повідомило управління по зв’язках з громадськістю НАК «Нафтогаз України».

Разом з тим, в «Віснику державних закупівель» станом на 2 жовтня немає жодних даних про тендер будь-якої з структур «Нафтогазу» на придбання бурових установок.

Нагадаємо, минулого року «Чорноморнафтогаз» на тендері придбав дві морські бурові установки «Петро Годованець» і «Незалежність» за ціною близько $400 млн кожна.

В першому тендері взяли участь дві пов’язані між собою британські фірми, засновниками яких виявились мешканці Латвії. Один з них Ерік Ванагельс виявився бомжем.

Другу вишку придбано у латиської компанії, яка немає відповідних виробничих потужностей. В обох випадках придбані вишки були вироблені в Азії, а їх ціна через ланцюжок посередницьких компаній зросла майже вдвічі.

Після опублікування даних про закупівлю першої бурової в «Дзеркалі тижня» міністр енергетики Юрій Бойко назвав публікацію «заказухою». Видання та автори матеріалу Олексій Шалайський і Юрій Ніколов подали на міністра до суду, який виправдав міністра. 10 жовтня має відбутись засідання апеляційного суду по цій справі.

Просмотров: 339 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: