УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Декабрь » 22 » Молочні ріки Януковича
14:48
Молочні ріки Януковича

За безпеку молока до столу Януковича відповідатиме голова ДУСі Кравець. Рідна йому фірма отримала 91 мільйон на молочну ферму Державного управління справами.

Високопосадовці дуже скоро вже не будуть намазувати на хліб звичайне масло й приправляти борщі звичайною сметаною. Через три роки молочні продукти до їхнього столу постачатимуть з нової супер-сучасної ферми, яку за 91 бюджетний мільйон збудуть на Чернігівщині.

Цю ферму замовило ДП «Чайка» Державного управління справами. Тож ласувати її продукцією будуть в Адміністрації президента, у Верховній Раді, в Кабміні та в інших державних органах та установах, які обслуговує держпідприємство ДУСі.

Ферму на 520 дійних корів з вирощуванням нетелей зведуть через три роки біля села Новий Шлях Козелецького району Чернігівської області. По дорозі до столу Януковича воно не скисне – це близько сотні кілометрів від «Межигір’я».

В технічній документації закупівлі розписане устаткування ферми сучасним обладнанням: доїти корів будуть півтора десятки спеціальних «роботів-доярів», корм їм насипатимуть кормостанції з електронним керуванням, воду наливатимуть  напувалки з підігрівом, а копита коровам дезінфікуватимуть в спеціальних ваннах.

Але зараз ідеться насправді не так про те, що і як та ферма вироблятиме, чи хто споживатиме її продукцію, і навіть не про те, що на неї виділили 91 мільйон (хоча це й немало). Йдеться про те, хто ці мільйони заробить. ТОВ «БК «Укрбудінвест», для якого цей тендер став першим в системі держзакупівель, виявилась далеко не чужою керівництву ДУСі.

В 2004-2006 роках посаду директора ТОВ «БК «Укрбудінвест» обіймав не хто інший як нинішній очільник ДУСі Андрій Кравець.

І зв’язок Кравця з фірмою не перервався дотепер. У ролі директора його змінив Євген Віканов, нинішній депутат Броварської міськради від Партії регіонів, а також бізнес-партнер дружини Кравця – Марини Пелих – разом вони заснували  ПП «Укренерготвмбуд».

Але це не єдине, чим цікава фірма, якій довірили будівництво молочної ферми ДУСі. Її основним власником є ПАТ «Укрінпро», що на 98% належить директору Максиму Федотову і на 2% – ПрАТ «Компанiя з управлiння активами «Альтера Ессет Менеджмент».

Донеччанин Максим Федотов кілька років тому фігурував співзасновником та директором чималої кількості фірм, пов’язаних з бізнес-імперією Олександра Януковича. В декількох з цих фірм, до речі, співзасновником встигла побувати і вищезгадана «Альтера». Це й «Український Бізнес Банк», і фабрики, що належать Донбаському Розрахунково-Фінансовому центру – «Донбаський збагачувальний комбінат» (сьогодні вже «Червона зірка») зі збагачувальною фабрикою «Калінінська». Зрештою Федотов побував і співзасновником, і директором безпосередньо ДРФЦ.

Що ж, замовники молочної ферми можуть спати спокійно – не чужим та й не останнім людям вони її довірили.

Леся Іванова, «Наші Гроші»

Просмотров: 835 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: