УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Май » 4 » Мисливський будинок Януковича. Перші фото всередині
10:53
Мисливський будинок Януковича. Перші фото всередині

Якщо за резиденцією "Межигір'я" закріпився статус корупційної штаб-квартири України, то володіння Віктора Януковича у мисливському господарстві Сухолуччя можна назвати їхньою філією.

Мисливство є одним з улюблених способів дозвілля Януковича. Під фактичним контролем президента знаходиться Дніпровсько-Тетерівське лісо-мисливське господарство. Воно, як і "Межигір'я", розташоване на березі Київського водосховища у Вишгородському районі.

Тільки, на відміну від 140 гектарів Межигір'я, у Сухолуччі в Януковича - мисливське господарство площею... 30 тисяч гектарів.

Воно оточене з усіх боків протитанковим ровом, а в'їзд на територію охороняють підконтрольні Януковичу приватні та державні силові підрозділи. На декілька хуторів, розташованих усередині господарства, можна потрапити лише за спецперепустками.

Не менш ретельно Сухолуччя контролюють з води. Минулого року канал ТВi був фактично захоплений спецназом "Беркут" при спробі підплисти до берега. При чому зрозумілого пояснення, який громадський порядок там забезпечують озброєні до зубів міліціонери, так не пролунало. Адже юридично президент не має жодного стосунку до цієї території.

Фактично ж Сухолуччя, як і "Межигір'я", перейшло під контроль Януковича в тому ж таки 2007 році, коли він був прем'єр-міністром.

При цьому в приватному володінні його підставної фірми "Дом лесника" знаходиться лише 17,5 гектарів лісництва. Решта - власність держави, але реально вона знаходиться під контролем Януковича, тому що ніхто сторонній на ці 30 тисяч гектарів потрапити не може.

Детальніше про оборудку в Сухолуччі читайте тут:

З життя державної еліти: мисливське князівство Януковича

На землі, яка належить "Дому лесника", розташований так званий "мисливський будиночок" Януковича, побудований у 2010-2011 роках. Тут - його база під час походів на полювання. За документами цей об'єкт називається "готельно-розважальним комплексом". Який обслуговує лише одного клієнта - українського президента.

У розпорядження Української правди потрапили фотографії цієї законспірованої резиденції Януковича у глибині Дніпровсько-Тетерівського лісництва. Ми вперше публікуємо знімки всередині "мисливського будинку" президента.

Досі розповідь про цей загадковий об'єкт існувала лише в переказі одного з теслярів, який не отримав розрахунку за виконані роботи. Ця людина не мала фотографій всередині "мисливського будинку Януковича" - тільки зовні.

 

Тепер ви можете оцінити й інтер'єр. Оглядаючи цю розкіш, врахуйте, що маєток стоїть у глухому лісі, а сам Янукович користується ним вкрай рідко. Невідомо, чи залишався він хоча би одного разу тут на ніч.

"Мисливський будинок Януковича" виглядає немов дерев'яна шкатулка - повністю виконаний із цього природного матеріалу.

Особливої уваги заслуговує стеля. Коли півроку тому тесляр давав інтерв'ю Українській правді, він розповів, що одна лише стеля всередині "мисливського будинку Януковича" була оцінена в 5 мільйонів гривень - щоправда, за його словами, виконано вона була неякісно, а деякі елементи почали псуватися.

 
 
 
 
 
 

Усередині "мисливський будинок Януковича" складається з двох рівнів. На першому висотою в два поверхи - велика вітальня з розкішним каміном. На другому - галерея, звідки двері ведуть до спальних кімнат та кабінетів.

 
 
 
 
 

Що одразу впадає в око - це обов'язкова наявність позолоти на меблях. Без неї - ніяк...

 
 
 
 
 
 
 

Окрім того, "мисливський будинок Януковича" має велику спа-зону та масажний стіл, виготовлений з білосніжного італійського карарського мармуру.

 
 
 
 
 
 

Юридично, власником "мисливського будинку Януковича" є фірма "Дом лесника". Вона прописана в офісному приміщенні у Броварах, яке належить нинішньому завгоспу Януковича в адміністрації президента Андрію Кравцю.

Засновниками фірми "Дом лесника" на 97,7% виступає британська компанія-пустишка "Astute Partners Ltd". Її директором є юрист із Ліхтенштейну Райнхард Прокш, який, окрім власності Януковича, ховав у цьому карликовому князівстві активи Клюєва та Азарова.

Компанія "Astute Partners Ltd" випустила тисячу акцій по 1 фунту стерлінгів.

Усі вони належать іншій фіктивній британській фірмі "Blythe (Europe) Ltd", яка володіє "Межигір'ям" - а споріднена їй компанія "Blythe Associates Inc" з офшорної зони Британські Віргінські острова здала в оренду адміністрації президента скандальний вертоліт для Януковича.

Донедавна другим засновником та одночасно директором фірми "Дом лесника", яка, нагадаємо, володіє мисливським будинком Януковича у Сухолуччя, був громадянин України Іван Тохтамиш.

Зі старими установчими документами ТОВ "Дом лесника" можна ознайомитися тут

Після інавгурації нинішнього президента пан Тохтамиш пішов на підвищення.

Спочатку він влаштувався працювати до того ж Кравця у Державне управління справами, а потім - очолив ціле Управління мисливського господарства в Державному агентстві лісових ресурсів. Відповідно, він перестав бути керівником фірми, що контолює Сухолуччя в інтересах Януковича.

Зараз, замість Тохтамиша, директором і засновником ТОВ "Дом лесника" на його частку став такий собі Шишка Ігор Іванович.

 

Ігор Іванович Шишка - про цю людину немає згадок в інтернеті.

Але нам вдалося дещо довідатися. Виявляється, пан Шишка, який володіє фірмою "Дом лесника" на 2,3 відсотки, працює... охоронцем у офісі Павла Литовченка - головної довіреної особи Януковича. Того самого Литовченка, який є директором і номінальним співзасновником фірми "Танталіт", що володіє самим "Межигір'ям".

Намагаючись знайти сліди пана Шишки, цього загадкового акціонера "Дома лесника", автор навмання зателефонував у компанію "Танталіт" та повідомив, що має передати листа пану Шишці. На диво, за декілька хвилин нас з'єднали з цією людиною - а сам він повідомив, що прийме кореспонденцію в офісі на Подолі за адресою вулиця Волоська, 11-а.

Виявилося, що це фактичний офіс Павла Литовченка - юриста, який відповідає за оформлення власності родини Януковичей на підставні структури по всьому світу: у Британії, на Кіпрі, в Австрії, на острові Гернсі, в Ліхтенштейні та на Британських Віргінських островах.

Цей маєток на вулиці Волоській, 11а - офіс юриста Януковичей Павла Литовченка. Тут працює охоронцем номінальний засновник фірми "Дом лесника", яка володіє Сухолуччям 

На момент виходу цієї публікації пан Шишка не дав жодної відповіді на адресовані йому два тижні тому запитання. Але, якщо він зголоситься висловитися з приводу належної йому фірми "Дом лесника", його коментар буде оприлюднено в першочерговому порядку.

Коли після виходу цього фоторепортажу адміністрація президента поширюватиме черговий прес-реліз, що Віктор Янукович не є власником зображеного майна, вони будуть праві.

Власником всього цього багатомільйонного палацу в Сухолуччі є сторож, який працює на "зиц-председателя" родини Януковича. А сам Янукович, розпоряджаючись даним майном, лише користується щедрістю звичайного охоронця.

Іншими ж словами, це називається оформленням особистого майна на підставних осіб. З метою, аби не чути неприємних запитань, звідки в українського президента гроші на розбудову свого персонального раю.

Просмотров: 442 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: