УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Октябрь » 8 » Лавринович накупив російськомовних комп’ютерів на 30 мільйонів у «прокладки» зі статутником 375 гривень
16:58
Лавринович накупив російськомовних комп’ютерів на 30 мільйонів у «прокладки» зі статутником 375 гривень


Міністерство юстиції України 4 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ВалТек» на придбання персональних комп’ютерів на суму 30,45 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбати збираються 4 233 комп’ютери по 7 193 грн. кожен. В комплекті також РК-монітор не менше 18,5″ миша, клавіатура. Окрім того на комп’ютерах має бути встановлена Microsoft Windows 7 Pro, або еквівалент, а на техніку має забезпечуватися 48 місяців сервісного обслуговувування й гарантії.

В конкурсній документації також зазначено: «Стосовно мови інтерфейсу операційної системи ми підтверджуємо, що нам потрібна операційна система з інтерфейсом російською мовою, тому що сьогодні 100% комп’ютерів міністерства мають російськомовний інтерфейс  та використання іншого викличе можливі труднощі у користувачів».

Обладнання закуповують за кошти державного бюджету, отримати їх Мінюст повинен до кінця цього року.

Пропозиція «ВалТек» не була найдешевшою на тендері. Окрім неї у конкурсі брали участь ще дві компанії, зокрема ПрАТ «Інком» пропонував комп’ютери за 24,86 млн грн., однак пропозицію було відхилено як таку, що не відповідає умовам документації конкурсних торгів, а саме технічним вимогам. Різниця між «ВалТек» та єдиним допущеним конкурентом – ТОВ «Діавест енд Комплексні рішення» – склала 0,0008%.

За 11 днів до розкриття пропозицій конкурсних торгів Мінюст суттєво змінив технічні вимоги до предмету закупівлі: за новими вимогами комп’ютери повинні були мати жорсткий диск не менше 320 Гб замість 250 Гб, замість 2 Гб оперативної пам’яті – не менше 4 Гб. Дату розкриття відповідно перенесли з 20 серпня на 29 серпня.

ТОВ фірма «ВалТек» має 375 грн. статутного фонду. Засновниками фірми є кияни Ісатай Бекешев та Ольга Бекешева. З урахуванням цієї закупівлі з початку 2010 р. фірма отримала замовлень на 102,58 млн грн.

НГ

Просмотров: 389 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: