УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Ноябрь » 20 » Київ запустив орендну схему, яка вимиває десятки мільйонів з бюджету
18:11
Київ запустив орендну схему, яка вимиває десятки мільйонів з бюджету

Нова схема здачі в оренду торгових площ в підземних переходах в Києві зменшила надходження в бюджет на користь кількох приватних груп. Про це пише в
«Діловій столиці» Олександр Зворський.

Запровадження схеми сталося наприкінці минулого року. До цього часу КМДА здавала в оренду торгові площі по 70-150 грн. за кв.м, отримуючи за це близько 8 млн грн.. на рік. Натомість на ремонт переходів щороку витрачалось 12 млн грн. Збитки з’являлись через те, що ці площі орендували перекупники, які здавали їх реальним продавцям за значно вищими тарифами: до $ 200 за кв.м.

Замість того, аби підняти тарифи, КМДА провела серію «інвестиційних конкурсів», переможці яких переставали платити за оренду взагалі. За це  вони зобов’язувались  вкладати чималі кошти в ремонт і утримання переходів.

Переможцями «конкурсів» стали ті самі перекупники, які перерозподіляли прибуток і раніше, а саме:

61 перехід – ТОВ «Торгова рада», яке входить в сферу інтересів київського підприємця Олександра Бродського;

47 – «Макс-Торг 201», засновник якого – Максим Мосійчук – входить в Раду підприємців Шевченківського району «Сузір’я». Цю Раду очолює також Олександр Бродський;

38 – «Український будівельний холдинг», що входить до сфери інтересів заступника голови комісії Київради з земельних питань, члена фракції «Удар» Валерія Іщенка;

69 – «Сентіс», директор якого – Ольга Роговик – раніше була співзасновником однієї з компаній разом із депутатом Київської облради від «Удару» Анатолієм Степахно.

37 – конкурс пройшов минулого тижня.

Щодо інвестицій, які переможці зобов’язані були вкласти в об’єкти, то вони виявились набагато меншими, ніж передбачались.

Зокрема, ТОВ «Торгова рада» за 10 місяців роботи профінансувало робіт на суму 212 000 грн, натомість згідно з інвестиційними обов’язками ця сума мала складати 2.2 млн грн., тобто в 10 разів більше.

НГ

Просмотров: 484 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: