УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июль » 12 » Юра Єнакіївський видоїв з держкомбінату ще 9 мільйонів на підставному тендері
14:17
Юра Єнакіївський видоїв з держкомбінату ще 9 мільйонів на підставному тендері

ДП «Лутугинський науково-виробничий валковий комбінат» 2 липня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Деметра» на придбання 100 тон феронікелю за 8,50 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Засновником «Деметри» є Дмитро Сирота, відомий як заступник директора ТОВ «Науково-технічне підприємство «Нові машини та технології». Саме ця компанія була єдиним конкурентом на тендері.

Основним власником «Нових машин та технологій» є ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нові технології» – одна з основних управляючих структур народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Директором фонду є бізнес-партнер Іванющенка Іван Аврамов.

Від початку існування «Віснику держзакупівель» в квітні 2008 року Лутугинський комбінат опублікував оголошення про тендери на суму 681,08 млн грн. З них підряди на 483,58 млн грн. отримали лише п’ять компаній, решту отримали кілька десятків фірм.

Наприкінці 2011 року Господарський суд Донецької області зобов’язав Лутугинський комбінат погасити борги у розмірі 85 млн грн. перед приватними підприємствами «Ставр», «Лідер» та «Об’єднаною вантажотранспортною компанією», які входять в бізнес-угрупування Іванющенка. Після цього основу масу тендерів комбінату почали вигравати «ПКФ Стальінвест» і «Нові машини та технології».

Найбільші підрядники Лутугинського валкового комбінату з квітня 2008 р по липень 2012 р:

ТОВ «ПКФ Стальінвест» 126,12 Засновником фірми зі статутним капіталом 1 000 грн є мешканець Горлівки Костянтин Коновалов. Він також є співзасновником рекламного агентства «Борди України», яке пропонує носії зовнішньої реклами.
ТОВ «Деметра» 116,69 Фірма заснована заступником директора «НТП «Нові машини та технології»
ТОВ «НТП «Нові машини та технології» 116,60 Основним власником дніпропетровської фірми є ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Нові технології» – одна з основних управляючих структур народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Директором фонду є бізнес-партнер Іванющенка Іван Аврамов.
ПАТ «Інвестхолдінг» 80,87 Віталій та Наталія Швайко з міста Лутугине Луганської обл., в якому знаходиться держкомбінат. Останній тендер комбінату «Інвестхолдінг» виграв весною 2011 року, після чого компанії Іванющенка домоглись судового рішення про стягнення боргів з держкомбінату.
ТОВ «Зембудінвест -2008» 43,30 Засновником компанії виступає ТОВ «ДМС інвест кепітл», яка входить до корпорації DMS, яка зформувалась лише кілька років тому.  Президент корпорації Андрій Альоша є депутатом Донецької міськради. На сайті партії Сергія Тигипко Альоша фігурує у списку лідерів регіону разом з очільником обласної організації партії «Сильна Україна» Владиславом Дрегером, якого вважають одним з найуспішніших рейдерів Донбасу. Альоша є президентом Донецької обласної Федерації рукопашного бою, спонсорує футзальний клуб «Єнакієвець». За повідомленнями ЗМІ, дядько Альоши займав важливу посаду в правоохоронних органах, сам президент DMS закінчив донецьку школу міліції, «з відставних міліціонерів здебільшого складається і топ-менеджмент його фірми»

 НГ

Просмотров: 388 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: