УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Сентябрь » 6 » Гроші на підготовку олімпійців йшли чиновникам
09:03
Гроші на підготовку олімпійців йшли чиновникам

Українські олімпійці готувалися до Лондона за власний рахунок

Українські олімпійці готувалися до Лондона за власний рахунок

Скандал, який розгорнувся навколо олімпійської бази «Святошино» влітку нинішнього року, далеко не єдиний випадок порушень з боку керівництва збірної і Федерації легкої атлетики України

Як стало відомо «Коментарям», на навчально-тренувальних зборах спортсмени отримували лише половину від призначених їм коштів. Причому, на відміну від документів, згідно з якими збори проводилися на олімпійській базі Російської Федерації у м.Кісловодську, спортсмени проживали на квартирах, які винаймали,  і були змушені самостійно дбати про своє харчування.

Одна з українських спортсменок протягом багатьох років змушена була купувати необхідний спортивний інвентар за власні кошти, тоді як держслужба справно виділяла кошти ФЛАУ в достатньому обсязі на закупівлю того самого інвентарю. Інший легкоатлет свого часу змушений був підробляти вихователем у дитячому садку, щоб зводити кінці з кінцями.

68 спортсменів і тренерів, 25 з яких брали участь в Олімпіаді 2012 року, підписали лист-звернення керівнику Державної служби молоді та спорту Равілю Сафіулліну з проханням розібратися в ситуації, що склалася. На зустрічі, проведеній між спортсменами і паном Сафіулліним, були озвучені ці та багато інших фактів зловживань функціонерів ФЛАУ. В результаті Державна служба молоді та спорту створила комісію з розслідування фактів фінансових порушень і відсторонила на час розслідування п´ятьох посадових осіб, відповідальних за організацію підготовчого процесу.

Більш детальну інформацію про факти порушень з боку функціонерів ФЛАУ пообіцяли розповісти на спеціальній прес-конференції в четвер учасник чотирьох останніх Олімпійських Ігор, бронзовий призер Олімпійських Ігор 2008 року зі стрибків з жердиною Денис Юрченко, срібний призер зимового ЧС в десятиборстві, срібний призер ЧЄ 2012 в десятиборстві Олексій Касьянов, бронзовий призер Олімпійських Ігор 2012 року в естафеті, срібний призер ЧЄ 2010 Єлизавета Бризгіна, олімпійська чемпіонка Пекіна 2008 року в семиборстві Наталія Добринська.

Нагадаємо, що на літніх олімпійських іграх 2012 року в Лондоні в легкоатлетичних видах розігрувалось 47 комплектів нагород, з яких тільки одне срібло та 2 бронзові медалі дісталися українцям.

Джерело: Comments.UA

Просмотров: 481 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: