УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Август » 29 » Держава продала ще один облгаз
16:41
Держава продала ще один облгаз

ТОВ "ФК "Фінекс-Україна" перемогло в конкурсі з продажу 26% ПАТ "Полтавагаз", запропонувавши 20,305 мільйона за стартової ціни 20,1 мільйона гривень.

Другий учасник конкурсу - ТОВ "Група компаній "Содружество" - готовий був придбати цей пакет виключно за стартовою ціною, яку обидва претенденти спочатку запропонували за пакет акцій, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таким чином, під час торгів було зроблено один крок - 205 тис. грн.

ФДМ перед початком конкурсу не допустив до торгів ПАТ "Одесагаз" через те, компанія не надала інформації про кінцевих власників підприємства.

До останнього часу фізособі Вірі Четвериковій належало 40,4718% акцій "Полтавагаз", НАК "Нафтогаз" - 25,0004% акцій, ФДМ - 25,9996% акцій. Після приватизаційного конкурсу держава в особі "Нафтогазу" зберігає у своїй власності блокпакет "Полтавагазу".

Як відомо, ринок розподілу газу на території України в основному поділений між обмеженою групою осіб: власником Group DF Дмитром Фірташем, його партнером по бізнесу Іваном Фурсіним, російським бізнесменом, співвласником ТНК-BP Віктором Вексельбергом та бізнесменом Віктором Поповим.

За підрахунками галузевих фахівців близько 20% газу постачають облгази, які належать російській компанії "Газекс" Вексельберга, 60% - близько 21 облгазу Фірташа, ще 20% - решта облгазів, в тому числі "Содружество" Попова.

У свою чергу, глава спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Євген Мармазов, коментуючи продаж іншого об’єкту - "Миколаївгазу" – висловив підозри, що 25% акції цієї компанії приватизовані в інтересах Фірташа.

Як йдеться у його листі до ФДМ, опублікованому в газеті "Голос України", переможець конкурсу з приватизації акцій "Миколаївгазу" - ПрАТ "Газтек" має лише двох працівників, протягом двох останніх років вело збиткову діяльність, а його акціонерами є кіпрські офшори, які належать іноземцям.

За його даними, другий учасник конкурсу з приватизації блокпакета "Миколаївгазу" - ТОВ "ІК Фінлекс-Інвест" (Київ) - також підконтрольний нерезиденту - громадянці Гонконгу.

"Фактично йде концентрація ресурсів газорозподільних підприємств держави в руках однієї особи, прізвище якого численні ЗМІ та інтернет-ресурси називають ще з початку року, - це відомий всім бізнесмен Дмитро Фірташ", - вважає він.

"Якщо це дійсно так і згадане особа діє законно, ... тоді чому використовуються такі складні підставні схеми, діють фірми, відомі в літературі як "Рога і копита"? ", - зазначив Мармазов.

ЕП

Просмотров: 477 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 виборець  
0
Уряд , що не
справляється із своїми обов"язками, повинен іти у ВІДСТАВКУ
разом з прем"єром !!!

Имя *:
Email *:
Код *: