УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Октябрь » 12

ДП «Нафтогазобслуговування» ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 5 жовтня уклало низку угод на технічне обслуговування 63 автомобілів на суму 1,14 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Заміна колодок, свічок, діагностика ходової коштуватиме 1,09 млн грн. Ще 50 тис грн. піде на ремонт автомобільних кондиціонерів.

Це вже друге замовлення «Нафтогазобслуговування» цього року на обслуговування автопарку. В січні було замовлено послуги і запчастини для цих самих 63 іномарок на суму 4,90 млн грн. Ще 4,96 млн грн. коштувало ТО для 27 Мерседесів «Нафтогазу».

Відтак протягом року на догляд за 90 автомобілями «Нафтогазу» укладено угоди на загальну суму 11,00 млн грн. Середня вартість ТО однієї автівки становить 122 тис грн., що в півтора рази перевищує ціну «Ланосу».

Перелік автомобілів « ... Читать дальше »

Просмотров: 463 | Добавил: AdvoKat | Дата: 12.10.2012 | Комментарии (0)

Для «вигідного» розподілу бюджетних грошей на тендерах чиновники використовують багато засобів. Здійснюють закупівлю за процедурою у одного учасника; незважаючи на нижчі ціни конкурентів, обирають того, хто дуже «сподобався». Відштовхують від тендерів небажаних конкурентів, виставляючи надмірні або дискримінаційні вимоги…

Хоча всі ці прийоми можуть бути високоефективними, вони мають один недолік. Закон зобов’язує чиновників оприлюднювати ключові документи на веб-порталі із державних закупівель. І будь-хто може перевірити, наскільки «чистою» є закупівля.  

Але і цієї ситуації можна ... Читать дальше »

Просмотров: 761 | Добавил: AdvoKat | Дата: 12.10.2012 | Комментарии (0)