УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Сентябрь » 18

Верховна Рада проголосувала в першому читанні за зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини.


За проект регіонала Віталія Журавського проголосувало 244 депутатів.

Згідно зі змінами до законодавства журналістів, а також інших громадян, що поширять інформацію, яку хтось розцінить як посягання на його честь і гідність, чекає таке покарання:

Наклеп, тобто поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи або підривають його репутацію,- карається штрафом в розмірі від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до одного року;

Наклеп, що міститься в публічному виступі, публічно демонструються в творах або засобах масової інформації, - карається штрафом в розмірі в ... Читать дальше »

Просмотров: 501 | Добавил: AdvoKat | Дата: 18.09.2012 | Комментарии (1)


Головне управління інформації та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації 7 вересня за результатами тендеру уклала низку угод з житомирськими ЗМІ на висвітлення діяльності керівництва ОДА. Вартість угод склала 1,31 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Семи теле- і радіокомпаніям замовлено послуги на 589 тис грн. Ще 716 тис грн. коштуватиме розміщення статей в 28 друкованих виданнях.

За умовами угоди ЗМІ повинні висвітлювати «найбільш значимі заходи, що проходять в області  за участю керівництва облдержадміністрації». Матеріали у форматі телепрограм соціально-політичної та молодіжної тематики, у форматі ефірного/проводового радіомовлення і газетних матеріалів будуть виходити до кінця цього року. Оплачувати їх будуть коштом ... Читать дальше »

Просмотров: 590 | Добавил: AdvoKat | Дата: 18.09.2012 | Комментарии (0)


На 1 липня 2012 року валовий зовнішній борг України виріс на 2,2% до 129 млрд доларів, або 74% від ВВП.

Про це повідомив начальник Управління методології, аналізу та прогнозування платіжного балансу Національного банку України Сергій Ніколайчук у відеозверненні на сайті НБУ.

За його словами, продовжується тенденція скорочення рівня боргу по відношенню до ВВП від його максимального рівня наприкінці 2009 року майже в 90%. Це відбувається через вищі темпи зростання доларового ВВП країни порівняно з борговими залученнями.

"У номінальному вимірі обсягів зовнішнього боргу спостерігаються тенденції скорочення заборгованості державного сектору та банків, тоді як реальний сектор економіки продовжує достатньо активно залучати зовнішні боргові ресурси", - повідомив експерт.

Так ... Читать дальше »

Просмотров: 432 | Добавил: AdvoKat | Дата: 18.09.2012 | Комментарии (0)