УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июнь » 26

Для створення нової Конституції України є об'єктивна підстава. А саме – завершення так званого перехідного періоду від соціалізму до капіталізму з феодальним обличчям.

Про це не сказано у виступі Януковича на першому засіданні його дорадчої Конституційної асамблеї, як і в попередніх указах про створення цього органу.

Але процеси дорозпродажу, дороздачі та одночасної монополізації колись державного майна, включно зі стратегічним, останні штрихи перед продажем землі, а також стрімке "реформування" соціально-трудової сфери країни не залишають сумнівів у невідворотному наближенні фіналу – апофеозу більш як 20-річної епопеї.

Тож намір бюрократично-олігархічної верхівки держави негайно зафіксувати цей момент у документі під назвою "Конституція" – абсолютно природний і зрозумілий.

Так само абсолютно зрозуміло, що цей ... Читать дальше »

Просмотров: 477 | Добавил: AdvoKat | Дата: 26.06.2012 | Комментарии (1)

"Люди, які прагнуть збудувати націю, у якій вкорінені міцні демократичні інститути, як гарантія проти свавілля державної влади, мусять спочатку навчитись звільнити власний розум від апатії та страху".
Онг Сан Су Чі, лауреат Нобелівської премії миру, із промови "Свобода від страху"

Минулого тижня, після 21 року з дня присудження Нобелівської премії, років, які їй довелось провести в умовах переслідування владою та переважно під домашнім арештом, Онг Сан Су Чі вперше змогла особисто отримати нагороду.

Зовсім недавно опозиційний лідер М'янми стала депутатом нижньої палати ... Читать дальше »

Просмотров: 512 | Добавил: AdvoKat | Дата: 26.06.2012 | Комментарии (0)

Дефіцит держбюджету України за підсумками січня-травня 2012 року становив 3,66 млрд гривень, у тому числі загального фонду - 2,16 млрд гривень,

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів, передає "Інтерфакс-Україна".

З урахуванням його даних за січень-квітень, в травні держбюджет був зведений з профіцитом 0,86 млрд гривень, у тому числі загальний фонд - з профіцитом 1,68 млрд гривень.

Мінфін нагадує, що в січні-травні-2011 дефіцит держбюджету становив 1,58 млрд гривень, при цьому в травні був зафіксований профіцит 2,39 млрд гривень.

Згідно з повідомленням відомства, доходи держбюджету в січні-травні досягли 133,45 млрд гривень, у тому числі загального фонду – 115,09 млрд гривень, збільшившись порівняно з аналогічним періодом минулого року відповідно на 12,1% і 11,1%.

З урахуванням раніше оприлюднених даних за січень-квітень в травні держбюджет отримав 32,32 млрд гривень, у тому числі зага ... Читать дальше »

Просмотров: 421 | Добавил: AdvoKat | Дата: 26.06.2012 | Комментарии (0)

Фото ipoteka.gov.ua
Віктор Янукович презентує програму "Доступне житло"

Ментальна схильність українства до завищених очікувань спрацьовує і у випадку з іпотечною програмою імені Януковича. На неї відразу ж поклали надію як на локомотив відновлення іпотечного ринку.

Проте доволі швидко в громадській думці почало зароджуватися розчарування. Підстава наступна. Прем’єр анонсував, що до кінця року 3-відсоткову іпотеку зможуть отримати 30 тисяч сімей, але за перший місяць дії програми реально видано лише кілька десятків кредитів.

Мабуть, "ставити хрест" на результативності проекту поки що зарано, але питань залишається чимало.

Чи зуміє ця програма вивести іпотечний ринок з коми, компенсу ... Читать дальше »

Просмотров: 448 | Добавил: AdvoKat | Дата: 26.06.2012 | Комментарии (0)

Управління державної охорони України 19 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ДБК-Партнер» на придбання квартир в Києві площею не менше 3350 м2. Вартість угоди склала 26,99 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Адреси та кількість придбаних квартир не повідомляються. Середня вартість придбаного житла становить близько $1 тис за квадратний метр. Закупівля здійсненя коштом державного бюджету.

Головні завдання УДО спрямовані на забезпечення безпеки президента України, вищих посадових осіб держави, а також на охорону адміністративних будівель та об`єктів органів державної влади України. У сфері відповідальності УДО – охорона глав іноземних держав, парламентів та урядів і членів їхніх сімей, керівників міжнародних організацій, які прибувають в Україну чи перебувають на її території.

В лютому 2012 року У ... Читать дальше »

Просмотров: 313 | Добавил: AdvoKat | Дата: 26.06.2012 | Комментарии (0)