УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июнь » 18 » "Про Януковича кажуть одні матюки"
10:52
"Про Януковича кажуть одні матюки"
Голова Ковалівської сільської ради на Полтавщині Юрій Бублик:
фото: Олексій Виноградов
Голова Ковалівської сільської ради на Полтавщині Юрій Бублик: "На місці "Межигір'я" має бути санаторій, лікарня. Не може бути багатий чиновник у бідній державі. Якщо ти навіть десь украв, то хоч не хвастай"

Щодо сільського голови Ковалівки на Полтавщині "свободівця" 38-річного Юрія Бублика порушили кримінальну справу за перевищення службових повноважень і завдання державі збитків на 31 тис. грн. У лютому Полтавський районний суд дав йому три роки умовно із забороною на цей термін займати керівні посади. Вирок було скасовано і знову справа передана у райсуд.

З Юрієм Васильовичем зустрічаємося в обласному офісі "Свободи" на вул. Артема. У кімнаті на стіні висять прапори — національний і вояків УПА. Між ними — портрет Степана Бандери. Бублик запізнюється на 15 хв.

— Був у гаїшників. Відкрив ще одну категорію на правах. Тепер можу автобус водити. Як треба — загрузив півсела в "мерседес" і погнав на Київ на якусь акцію протесту, — усміхається.

Як виявили збитки у вашій сільраді на 8 мільйонів гривень?

— Моя попередниця протягом 2006-2008 років за сприяння землевпорядника писала рішення сільської сесії, яким видавали земельні ділянки. Були заготовлені заяви від громадян щодо виділення ділянок. Під ці заяви брали у людей паспорти і фальшували довіреність від них. Нібито громадяни дозволяють оформити документи на земельну ділянку і продати її. Таким чином збували землю на вторинному ринку за гарні гроші. У той час вартість сотки в районі села Соснівка (належить до Ковалівської сільської ради. — "ГПУ") становила 5-7 тисяч доларів. А попродали десятки гектарів. Землю отримав син голови районної ради Василя Степенка, голова Господарського суду області Валерій Ціленко. Давали ділянки людям із прокуратури, міліції.

Хто тоді був сільським головою?

— Ніна Чуб. Проти неї і землевпорядника Оксани Моргуль порушено кримінальну справу.

З 2006-го по 2008 рік ми написали не одну заяву в міліцію, прокуратуру щодо ревізії сільської ради в частині виділення ділянок. Ці звернення дали результат і почалася кримінальна справа у 2008 році. Чуб тоді була відсторонена. І завдяки цьому у сільській раді залишилися хоч якісь активи. Зараз на тих ділянках ростуть бур'яни. До рішення суду вони в підвішеному стані.

Починаючи з липня минулого року Василь Степенко через мого брата Олександра передав мені привіт: "Нехай Юра підійде і всі справи закриємо". Хотіли провести виховну роботу. Я мав заплющити очі на дерибан землі.

Чи пов'язана кримінальна справа щодо вас із наміром балотуватися до Верховної Ради?

— Хочуть не пропустити в депутати любого, хто не стане "тушкою" і не голосуватиме за помахом руки Чечетова.

Назвіть конкретні приклади утисків людей за членство в опозиційних партіях.

— По Полтавському району — голова Куликівської сільради Євген Почечун із "Фронту змін". На початку цього року приїздить опер із шостого відділу УБОЗу і хоче отримати ділянку до 2 гектарів, біля річки Коломак. Почечун відмовив. Місяців через два у його кабінет заносять три банки фарби й шиють корупцію. Тягали півроку. Цю справу закрили, однак одразу порушили іншу — про спилювання дерев у дендропарку і торгівлю дровами. Висунули обвинувачення на 60 тисяч гривень.

Як живеться зараз сільським головам?

— Залежить від того, чию позицію займати. Якщо пливти за течією, будеш у шоколаді. Можна красти, брехати. Головне, щоб у долі були прокурор, міліція й голова адміністрації.

У мене був випадок. Приїхав один мужик, каже: "Давай я вибиратиму кар'єр з піском, а ти мовчи. Будеш у долі". 10 відсотків прибутку обіцяв. Кажу: то я дам рахунок і сплачуй хорошу суму на бюджет сільської ради. Дядько поїхав до прокурора, той пояснив, що не ту територію він обрав. Більше його не бачив.

Скільки відсотків становлять відкати?

— На посаді сільського голови я знаю про 10 відсотків. Мені пропонували від 10 до 30 тисяч гривень з однієї угоди. Та наша сільрада хабарів не бере. На рівні керівників області дають по 50 відсотків.

Ближче до виборів тиск на сільських голів зросте?

— Так. Їх заставлятимуть агітувати за нинішню владну партію. По Терешківській сільраді залучено вісім активістів, яким за агітацію платять по 1800 гривень.

З якими проблемами люди звертаються до вас?

— Дівчинка захворіла на лейкоз крові. Треба було 100 тисяч гривень. Ми від двору до двору носили ящички, назбирали половину. Ще провели лотерею — розіграли земельну ділянку. І так дозбирали гроші.

Найчастіше звертаються по допомогу на лікування. У нас Макухівське сміттєзвалище, людей багато з онко. Облаштоване стихійно, влада нічого з ним не робить.

Як змінилося життя за президентства Януковича?

— Люди стали бідніші. Занепад села розпочався ще з Кучми. Розпаювання провели без мізків — колгоспи розвалили, а натомість нічого не створили. Партія регіонів — то окупаційна адміністрація Кремля. Їм українського нічого не треба. Перше завдання "Регіонів"— знищити село, вивільнити чорноземи, продати їх і втекти за кордон.

Про Януковича кажуть одні матюки. Дратують дорогі годинники, машини, літаки. Зараз отримують по "Вітіній тисячі". Кажуть: віддають нам те, що вкрали. Видавати гроші з бюджету по тисячі — то черговий підкуп. А Тимошенко в тюрмі вже всім набридла. Новин через неї не хочуть дивитися.

Чи є революційні настрої у суспільстві?

— Приходять буває, кажуть: "Васильович, коли з вилами йдемо на Київ? Гукай". Але я намагаюся такі апетити стримувати. То крайній шлях — шлях крові.

Останньою краплею перед революцією може стати ще один мажор, як у Миколаєві з Оксаною Макар. Але революція має виникнути в головах людей. Можливо, вибори сколихнуть, якщо будуть масові фальсифікації. І лідера для цього не треба.

Що очікуєте від виборів?

— Фальсифікацій буде багато. Особливо "каруселей", коли бере виборець два бюлетені: один кидає в урну, а другий виносить і за углом продає. Кажуть, "регіонали" платитимуть по 500 гривень за бюлетень.

Що перше зроблять "свободівці" в парламенті?

— Ратуватимемо за закон проти продажу землі. Її треба не розпродувати, а підтримувати малого виробника. Приймемо закон про люстрацію, закон про імпічмент президенту з чітким механізмом.

Що робити з "Межигір'ям"?

— Проводиться люстрація і законна революція. Люстрація — це відсторонення від влади осіб, які мають бодай якесь відношення до московського більшовицького окупаційного режиму. Тих, що були замішані в корупційних скандалах. Треба розчистити дорогу для молодого, національно свідомого покоління. Якщо не дадуть зробити це шляхом чесних виборів, то ми готові до повстання.

На місці "Межигір'я" має бути санаторій, лікарня. Не може бути багатий чиновник у бідній державі. Якщо ти навіть десь украв, то хоч не хвастай.

Їздить службовою "Славутою"

Юрій Бублик народився в селі Новоселівка Полтавського району. Коли йому виповнилося 2 роки, батьки переїхали в Ковалівку. Закінчив Полтавський сільськогосподарський інститут, за фахом агроном.

Позаторік став головою Ковалівської сільської ради. Набрав 50% голосів селян, решту між собою поділили інші 10 кандидатів.

— За натурою я запальна людина, намагаюся триматися осторонь азартних ігор. Люблю історичні романи. Днями прочитав "Холодний Яр" Юрія Голіс-Горського. Можу за ніч 200 сторінок прочитати.

Родина Бубликів має бізнес — продають будівельні матеріали. Юрій Васильович із дружиною Тетяною живуть у власному будинку, мають трьох доньок. 18-річна Анна навчається в Полтавському технікумі на правознавця, молодшим близнючкам Єлизаветі і Анастасії — по 2 роки.

Їздить службовою "славутою".

 Ірина РЕРІХ, Сергій ДЗЕХ "Газета по-українськи"

Просмотров: 681 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 андрій  
0
Прийде час і для Крав-Куч-Ющ-Яника та шахрая Литвина. ПРОЕКТ
Закон "Про Суд Народу України над Президентом і Верховною Радою".
1. Мета Закону
Стаття 1. Верховна Рада і Президент обираються громадянами України, для того щоб законами та указами організувати дієздатних громадян на захист народу (нині живих та майбутніх поколінь) від духовного і матеріального погіршення життя.
Погана організація захисту народу України Верховною Радою і Президентом є злочином без терміну давності проти народу України.
Метою Закону є надання народу України можливості нагородити чи покарати Президента та депутатів Верховної Ради і тим змусити їх забезпечити народу конституційний захист і поліпшення життя.
2. Злочин і подвиг
Стаття 2. Погіршення життя народу без вагомих причин є злочином проти народу, покращення життя - подвиг.
3. Злочинці і герої
Стаття 3. За статтею 2 цього Закону Президент і всі без винятку депутати Верховної Ради України оголошуються злочинцями чи героями залежно від результатів свого правління.
4. Визнання злочину або подвигу
Стаття 4. Визнання злочину чи подвигу Президента та депутатів Верховної Ради здійснюється судом народу над ними. Право голосу на суді народу мають громадяни України, яким на день виборів виповнилося вісімнадцять років.
Стаття 5. Суд народу над Президентом здійснюється в момент виборів нового Президента, суд народу над депутатами Верховної ради здійснюється в момент виборів нової Верховної ради.
Стаття 6. У момент виборів кожен виборець, що прийшов на виборчу дільницю, отримує проект вироку Президенту (Верховній Раді) разом із з бюлетенем виборів нового Президента (нової Верховної Ради). В проекті вироку зазначено три пункти: "Заслуговує нагороди", "Заслуговує покарання " і "Без наслідків". Кожен виборець висловлює свою волю в цьому питанні лише на основі власного сумління. Виборець вибирає варіант свого рішення шляхом таємного голосування.
Стаття 7. Якщо більше половини внесених до списків виборців виберуть: "Заслуговує покарання", то Президент після виборів нового Президента, а всі депутати Верховної Ради після виборів нової Верховної Ради, оголошуються злочинцями.
…………………..
Олігархам – люстрація з конфіскацією,

Имя *:
Email *:
Код *: