УКРал - в тюрьму!

Главная » 2012 » Июль » 4 » Кіпрський офшор Юрія Бойко заробив вже чверть мільярда на державних хіміках і газовиках
14:52
Кіпрський офшор Юрія Бойко заробив вже чверть мільярда на державних хіміках і газовиках

Будівельно-монтажна фірма «Укргазпромбуд» ДК «Укртрансгаз» 26 червня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Хімічна компанія «Бензол» на постачання  анодного заземлення та електродів порівняння на суму 13,96 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

«Хімічна компанія «Бензол» вперше почала вигравати державні тендери на початку 2010 року, отримуючи підряди лише держкомпаній зі сферу «Укртрансгазу», Рубіжнянського заводу казенного хімічного заводу «Зоря», ДП «Хімічний завод «Південний» (Рубіжне, Луганська обл.), ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат». За цей час компанія виграла тендери на 273,14 млн грн.

Засновником «ХК «Бензол» є кіпрський офшор «Лінесакс інвестментс лтд». За даними «Ділової столиці», кіпрська фірма контролюється Юрієм Бойко, якого було призначено міністром енергетики на початку 2010 року. Вона разом з російською фірмою «Волжский Оргсинтез» також є співзасновником ТОВ «НБ сінтез», яке веде роботу на потужностях ДП «Хімзавод «Південний».

Також «Лінесакс інвестментс лтд» є засновником ТОВ «Українська хіміко-енергетична компанія». Директор цієї фірми Володимир Жоголєв в 2006 році у якості помічника голови правління ТОВ «Склопластик» балотувався до парламенту за списком блоку «Не так!» по квоті Республіканської партії, очолюваної Юрієм Бойко.

НГ

Просмотров: 468 | Добавил: AdvoKat | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: